Show extrem astăzi la Sibiu, la debutul ediţiei aniversare Red Bull Romaniacs

0
Publicat:
Ultima actualizare:
MOTOR: Red Bull Romaniacs în Campionatul Mondial de Enduro Extrem

Ediţia aniversară a celui cel mai dificil raliu hard-enduro din lume debutează astăzi cu Prologul care începe la ora 17:30, pe circuitul de pe bulevardul Corneliu Coposu.

Peste 365 de rideri au venit în România pentru cea de a 10-a ediţie a Red Bull Romaniacs, competiţie privită drept cel mai dificil raliu hard-enduro de pe planetă. Centrul Sibiului s-a transformat într-o arenă pentru Prologul programat astăzi de la ora 17:30. Cei mai buni rideri din competiţie sunt pregătiţi să facă un show extrem pentru fanii care vor asista la debutul ediţiei aniversare.

Anul acesta, pe B-dul Coposu au fost construite 15 obstacole, nouă dintre ele în premieră, iar restul de şase au fost selectate dintre cele mai bune obstacole create de-a lungul ediţiilor precedente. Pentru ediţia aniversară s-a recreat zona de wall-ride, unde concurenţii merg practic pe o înşiruire de obstacole de forma unor evantaie şi testează legile fizicii. Cu alte cuvinte, dacă nu accelerezi cât trebuie, rişti să cazi de pe aceste evantaie, iar distanţa până la sol este chiar şi de 15 metri.

Pentru construcţia Prologului din acest an s-au folosit 60 de metri cubi de lemn, 70 de tone de buşteni, 30 de tone de piatră, 6 containere şi 10 rădăcini groase, cu diametru de aproape un metru.

La clasa Pro, show-ul de la Prolog se anunţă incendiar, în finală fiind aşteptaţi să ajungă rideri precum Graham Jarvis (Marea Britanie - 3 titluri Red Bull Romaniacs), Chris Birch (Noua Zeelandă - 1 titlu Red Bull Romaniacs),  Jonny Walker (Marea Britanie – câştigător Prolog RBR 2012), Wade Young (17 ani, Africa de Sud – câştigător Roof of Africa 2012) sau Ivan Cervantes (Spania, multiplu campion mondial de enduro clasic).

Un punct interesant al show-ului va fi evoluţia celor trei fete care se luptă pentru titlul neoficial de regină a Carpaţilor. Sorina Sandu (România), Veronika  Dallhammer (Austria) şi Ulla Gorber (Germania) concurează la clasa Hobby Single.

Vă mai recomandăm: 

„Mondenele” Mirela Creţu şi Andreea Grămoşteanu, Krem şi Compania Pass Partout Dan Puric vin la Sibiu Fringe Festival

GALERIE FOTO Ele sunt frumoasele care vor concura la Miss Diaspora International Models la Sibiu

Felicia Filip, Proconsul, Ozana Barabancea, Ionuţ Fulea şi Radu Nechifor cânta pe 5 iulie în Piaţa Mare, într-un spectacol inedit

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite