Sfârșit de săptămână cu spectacole de patrimoniu pe scena Teatrului Național din Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prețul unui bilet este de 10 lei, respectiv 5 lei cu reducere.
Prețul unui bilet este de 10 lei, respectiv 5 lei cu reducere.

Teatrul Național „Radu Stanca“ Sibiu prezintă în acest sfârșit de săptămână două dintre cele mai difuzate producții ale teatrului sibian la nivel internațional: „Așteptându-l pe Godot“ în regia lui Silviu Purcărete și „Electra“ în regia lui Mihai Măniuțiu.

Spectacolul „Așteptându-l pe Godot“ va fi prezentat vineri, 2 martie, ora 19:00, după o pauză de mai bine de un an de zile. Producția Teatrului Național din Sibiu s-a bucurat de aprecierea criticilor şi a publicului atât la nivel naţional, cât şi la nivel internaţional având reprezentații pe scenele unor festivaluri importante ca International Blacksea Theatre Festival Trabzon din Turcia, Liverpool International Theatre Festival din Marea Britanie, World Theatre Festival din Croaţia, Seoul Performing Arts Festival din Corea de Sud și Festivalul francofoniei - Coup de theatre de la București. Spectacolul regizat de Silviu Purcărete are la bază un scenariu de Samuel Beckett în care autorul îşi plasează personajele la marginea unui drum de ţară, lângă un copac, pândind venirea unui anume Godot. Piesa urmăreşte de-a lungul celor două acte ale sale dialogul născut între Estragon (Marian Râlea) şi Vladimir (Constantin Chiriac) în timpul celor două zile de aşteptare, precum şi intervenţiile unui alt cuplet de personaje alcătuit din Pozzo (Cristian Stanca) şi Lucky (Pali Vecsei).

Duminică, 4 martie, ora 19:00, publicul sibian este invitat la un spectacol eveniment. „Electra“ în regia lui Mihai Măniuțiu este o întâlnirea inedită dintre texte din marea tragedie greacă şi muzica populară maramureşeană interpretată live de Grupul Iza, prin care regizorul readuce în vremea de azi o mitologie extraordinară, provocând crearea unui spaţiu al confluenţelor arhaice. Spectacolul „Electra“  al teatrului sibian a fost prezentat în Romania, Israel, Corea de Sud, Ungaria, Cipru, Belgia, Muntenegru, Portugalia, Franța și în Spania, unde în 2008 a câștigat trei premii la „Festivalul de Teatru Clasic de la Mérida”: premiul pentru cea mai bună dramaturgie, premiul pentru cel mai bun montaj, ambele pentru Mihai Măniuțiu, și premiul pentru cea mai bună actriță în rol principal, pentru Mariana Mihu (Electra).

Ambele spectacole au avut premiera în 2005. Accesul publicului la cele două reprezentații se face pe baza biletelor puse în vânzare la Agenția Teatrală și online pe www.tnrs.ro în limita locurilor disponibile. Prețul unui bilet este de 10 lei, respectiv 5 lei cu reducere.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe  fotografia de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite