Sărbătoare în ULBS. 35 de ani de Inginerie la Sibiu (FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Seria evenimentelor festive a început astăzi în prezenţa primarului Klaus Iohannis şi a prefectului Horaţiu Răcuciu. Cea mai veche facultate din cadrul Universităţii ”Lucian Blaga” din Sibiu împlineşte anul acesta 35 de ani de la înfiinţare. Cu ocazia acestei aniversări, Facultatea de Inginerie din Sibiu pregăteşte o serie întreagă de evenimente care să marcheze evoluţia polului cel mai important al Universităţii sibiene

CITEŞTE ŞI:

Chinezii sunt încântaţi de Sibiu şi trimit tot mai mulţi studenţi în Ardeal

Primii absolvenţi ai Facultăţii – care acum 35 de ani purta numele de Facultatea de Tehnologia Construcţiilor de Maşini – se vor întâlni cu primii decani ai instituţiei de învăţământ superior, managerii celor mai importante companii din Sibiu – companii partenere ale Facultăţii – vor susţine o serie de workshop-uri, iar sesiunile ştiinţifice se vor îmbina cu spectacole de teatru. Acestea sunt doar o parte din evenimentele pregătite pentru Zilele Facultăţii de Inginerie, organizate între 30 mai şi 4 iunie 2011, la Sibiu.

”35 de ani... pot însemna mult în viaţa unui om. 35 de ani pot însemna puţin în istoria unei instituţii. Cu siguranţă, însă, 35 de ani pentru Facultatea de Inginerie din Sibiu înseamnă maturitate, performanţă şi experienţă. Astăzi, Facultatea de Inginerie din Sibiu este cea mai importantă în Sibiu din domeniul programelor internaţionale de schimburi academice”, spune prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, decanul Facultăţii de Inginerie din Sibiu.
Astăzi, Facultatea de Inginerie numără peste 3.800 de studenţi, 122 de cadre universitare, 12 domenii de licenţă şi 17 specializări, la care se adaugă 12 programe de masterat.

image


Seria evenimentelor din cadrul Zilelor Facultăţii de Inginerie din Sibiu va fi deschisă de o adunare festivă, la care sunt aşteptaţi să participe toţi decanii care au condus destinele instituţiei de învăţământ superior din 1976 şi până în prezent. Alături de întregul colectiv academic al Facultăţii, vor fi şi managerii unor companii precum Continental, Takata, Compa, BCR sau BRD. Adunarea festivă este programată să înceapă la ora 12.00, în ziua de 30 mai 2011, locul de desfăşurare fiind Aula Magna a Universităţii ”Lucian Blaga” din Sibiu.

16 decani ai facultăţilor de inginerie din întreaga ţară sunt aşteptaţi între 2 şi 5 iunie la Conferinţa internaţională Manufacturing Science and Education, eveniment organizat o dată la doi ani de Facultatea de Inginerie din Sibiu. Merită remarcat şi emoţionantul moment pregătit pentru 3 iunie, când de la ora 12.00 va avea loc cursul festiv din cadrul Festivităţii de absolvire a studenţilor din anul IV. La acest eveniment sunt aşteptaţi şi ingineri şi subingineri din cadrul primei generaţii de absolvenţi ai Facultăţii.

Celui care dă numele acestei instituţii, Hermann Oberth, inventatorul rachetelor cosmice, îi este dedicat un workshop în ziua de 2 iunie, de la ora 11.00, în Sala Senatului. Anul acesta se împlinesc zece ani de când Facultatea de Inginerie de la Sibiu a preluat numele savantului născut la Mediaş.



În programul laborios al Zilelor Facultăţii intră şi o serie de evenimente culturale: expoziţii de fotografie, pictură sau sculptură, semnate de studenţii Facultăţii. În plus, toate spectacolele de stradă din cadrul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu – care se desfăşoară în această perioadă – pornesc anul acesta din curtea interioară a Facultăţii de Inginerie de la Sibiu. Printre aceste spectacole merită amintite „Gangster and Moll” (luni, 30 mai, de la ora 18.30), „The Wizzers” (marţi, 31 mai, de la ora 16.00) sau „Acapelland” (vineri, 3 iunie, de la ora 17.00), acest din urmă spectacol urmând să se desfăşoare timp de 30 de minute pe scena amenajată la Facultatea de Inginerie.

image

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite