Şapte moduri prin care să te faci de râs în România. Ce li se recomandă străinilor să evite dacă ajung în ţara noastră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un portal de turism le recomandă străinilor şapte lucruri pe care trebuie să le evite dacă nu vor să se facă de râs atunci când ajung în România.

Portalul matadornetwork.com le recomandă străinilor care ajung în România să evite câteva lucruri, pentru a nu se face de ruşine aici: 

Să fii vegetarian

În timp ce acest lucru ar putea fi acceptat în anumite cercuri în Bucureşti, nu te aştepta să găseşti o masă gătită în casă care să nu conţină într-o anumită formă şi carnea de porc. Dacă plănuiţi să staţi la cineva acasă în România fiţi siguri că v-aţi informat în prealabil gazda în legătură cu obiceiurile voastre alimentare. 

Presupuneţi că românii vor să profite de sistemul social al ţării voastre

Realizaţi că Daily Mail nu este întocmai un model de integritate jurnalistică, nu-i aşa? Trebuie să ştiţi de asemenea că România are o problemă cu exodul de creiere – cei mai buni specialişti ai lor aleg adesea să trăiască şi să lucreze în străinătate unde găsesc un nivel de viaţă mai ridicat şi salarii mai mari. Prin urmare, sunt o mulţime de români care lucrează în industria IT şi în sistemul medical în alte ţări. Din nefericire, folosirea de profesionişti din obişnuita clasă de mijloc în fotografii ataşate unor articole care vorbesc despre invazia ”terifiantă” nu vinde foarte multe ziare. 

Nu beţi alcool

Vinul, berea şi ţuica fac parte din viaţa de fiecare zi de aici. Berea şi vinul sunt de regulă băuturi pe care adulţii le consumă la masă iar paharul cu ţuică marchează momentele de sărbătoare şi cele de socializare. 

Să consideri românii ca fiind slavi

Datorită unei istorii foarte ciudate, România a rămas o insulă de latinitate într-o mare de slavi şi se identifică în acest fel. 

Să confunzi toţi românii cu ţiganii

Deşi este în mod obiectiv şi de înţeles o greşeală pentru vorbitorii de limbă engleză, pentru că ”rom” sună puţin ca şi ”român”, ignoranţa nu te va salva de la a pica foarte prost dacă expui astfel de opinii în faţa românilor. Românii sunt descendenţi ai dacilor şi romanilor, care s-au aşezat aici pe vremea Imperiului Roman. Romii sunt o minoritate etnică răspândită prin Europa ai căror strămoşi au migrat probabil din India în urmă cu câteva secole. Romii sunt o minoritate etnică în România. Cei mai mulţi locuitori ai României sunt etnici români. 

Să crezi că poate exista o echivalenţă între cultura română şi cea rusă, din cauza comunismului

Poţi înlocui România cu orice altă ţară fostă comunistă şi acest aspect rămâne în picioare, sunt şi acum oameni care se comportă ca şi cum aceste ţări nu ar avea o istorie lungă şi ilustră cu o limbă distinctă şi o cultură dezvoltată cu secole înainte de comunism sau de ocupaţia sovietică. Serios, du-te şi citeşte o carte. 

Să presupui că toată lumea are un cal şi o căruţă

Aproape toată lumea din oraşe foloseşte mijloace de transport obişnuite. Caii cu căruţe reprezintă mijloace de transport în zonele rurale, dar este cam greu să ţii un cal într-un bloc de apartamente. 

Vă mai recomandăm:

Impresiile unui tânăr brazilian despre România – 60 de lucruri pe care le-a învăţat despre ţara noastră

Fernando Castilho Cintra, un tânăr Brazilian, şi-a publicat pe pagina dintr-o reţea de socializare impresiile sale despre România şi despre români.

VIDEO Ce spune un tânăr american despre mâncarea românească. Cum s-a îndrăgostit de sarmale, de ciorbele cu borş şi de prăjiturile cu esenţă de rom

Un tânăr misionar american şi-a povestit experienţele avute cu preparatele tradiţionale româneşti, de la sarmale, supe sau ciorbe, până la piftie sau prăjiturile preparate la noi în ţară.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite