Rodica Vică despre Concertul de Anul Nou de astă seară: ”Acesta duce Sibiul mai aproape de capitalele europene”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Soprana Rodica Vică, solistă alături de violonistul Alexandru Tomescu în “Concertul de Anul Nou”, colaborează pentru prima dată Sibiu Youth Orchestra, în proiectul pe care îl consideră important pentru oraşul Sibiu. Concertul de Anul Nou de la Sibiu va avea loc duminică 1 ianuarie 2012, ora 19, la Sala Thalia şi este o acţiune cofinanţată de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Sibiu şi Casa de Cultură a Municipiului Sib

CITIȚI ȘI:

S-a deschis oficial sezonul de schi la Arena Platoş din Păltiniş

“Am fost plăcut surpinsă şi totodată onorată de invitaţia primită de la Sibiu Youth Orchestra de a lua parte la acest proiect care îşi propune să aducă melomanii sibieni atât în spiritul Anului Nou cât şi în cel al muzicii baroce. Facând parte din generaţia tânără a muzicienilor români, sunt sigură că rezonanţa creată împreună cu Sibiu Youth Orchestra va transmite publicului o energie vie, tipică vârstei noastre” a declarat soprana Rodica Vică.

Proiectul Concertul de Anul Nou a fost demarat din dorinţa de a alătura Sibiul la marile oraşe ale lumii care marchează Revelionul cu concerte simfonice, această idee bucurându-se de o popularitate constantă în rândul unui public foarte variat. “Iniţiativa Sibiu Youth Orchestra este mai mult decât binevenită pentru că, din punct de vedere musical, aduce Sibiul mai aproape de capitalele europene şi de tradiţia Filarmonicii din Viena de a concerta de Anul Nou” a adăugat soprana Rodica Vică.

Născută la Ploieşti, soprana Rodica Vică şi-a început studiile la Liceul de Artă din oraşul natal la secţia Vioară, continuându-le la secţia Canto clasic. În anul 2005 este admisă pe primul loc la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, sectia canto la clasa prof. univ. dr. Eleonora Enăchescu iar în prezent este doctorandă a aceleiaşi Universităţi. Până în acest moment s-a remarcat în mod deosebit în lucrări Wolfgang Amadeus Mozart, fiind bursieră în cadrul „Verii mozartiene” de la Mannheim din 2007, an în care a obţinut şi o bursă de studiu la Universitatea de Muzică din Graz, Austria.
Concertul de Anul Nou de la Sibiu va avea loc sâmbătă 31 decembrie 2011 şi duminică 1 ianuarie 2012, ora 19, la Sala Thalia şi este o acţiune cofinanţată de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Sibiu şi Casa de Cultură a Municipiului Sibiu.

Concertul marchează debutul programului cultural “Sibiu Baroc. Update” şi are în program compoziţii celebre semnte Rossini, Saint-Saëns, Mozart, Paganini, Ceikovski, Vivaldi şi Handel.

Biletele pentru acest eveniment au fost puse în vânzare începând din 6 decembrie la Librăria Humanitas şi în reţeaua magazinelor Germanos, Orange şi Vodafone precum şi pe eventim.ro. Preţul biletelor este de 50, 70 şi 100 lei în funcţie de poziţia în sală.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

Sigla Adevărul
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite