Risc însemnat de avalanşă în majoritatea masivelor muntoase

0
Publicat:

Meteorologii avertizează că este risc însemnat, de gradul trei din cinci, de producere de avalanşe, la peste 1.800 de metri altitudine, în munţii Făgăraş, Rodnei, Parâg, Şureanu, Ţarcu, Godeanu, Călimani - Bistriţei, potrivit Buletinului nivometeorologic remis Agerpres.

Este risc însemnat de avalanşă în majoritatea masivelor muntoase. FOTO Facebook Salvamont Sibiu
Este risc însemnat de avalanşă în majoritatea masivelor muntoase. FOTO Facebook Salvamont Sibiu

Riscul de declanşare a avalanşelor în munţii Făgăraş, atât la peste 1.800 de metri, cât şi sub această altitudine, este însemnat, potrivit meteorologilor.

În masivul Făgăraş, la peste 2.000 de metri, în zona turistică Bâlea Lac, este cel mai mare strat de zăpadă măsurat la o staţie meteo din ţară, de 164 cm.

Reamintim că un salvamontist a murit vineri, la Bâlea Lac, într-o avalanşă, în timp ce schia în masivul Făgăraş, în timpul liber, deşi riscul era mare, de gradul patru din cinci, de producere de avalanşe.

Paul Pogo Popescu era un împătimit al muntelui și al sporturilor extreme, fiind cunoscut printre cei mai buni freerideri din România. A murit făcând ceea ce iubea cel mai mult -  „călărind” pentru ultima dată un „val de zăpadă”, de această dată mult prea mare și prea puternic pentru a-l putea controla.    

Risc însemnat și în munţii Parâng, Şureanu, Ţarcu şi Godeanu

Şi în munţii Parâng, Şureanu, Ţarcu şi Godeanu este un risc însemnat de avalanşă atât peste 1.800 de metri, cât şi sub această altitudine, se mai precizează în Buletinul nivometeorologic.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite