Reacţia PSD Sibiu după decizia lui Klaus Iohannis de a o revoca pe şefa DNA din funcţie: Să plece şi procurorii lui Kovesi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bogdan Trif, preşedintele PSD Sibiu
Bogdan Trif, preşedintele PSD Sibiu

Oficialii PSD Sibiu au emis un comunicat de presă cu titlul „Preşedintele româniei a încălcat Constituţia României timp de 30 de zile cu zâmbetul pe buze“, ca reacţie la decizia şefului statului de a o revoca din funcţie pe şefa DNA Laura Codruţa Kovesi.

Social-democraţii din Sibiu îl critică pe preşedintele Klaus Iohannis şi susţin că măsura dispusă de şeful statului nu este suficientă.

„De ce a încălcat Klaus Iohannis decizia Curţii Constituţionale de a o revoca pe Kovesi, timp de 30 de zile?

Simplu. Klaus Iohannis a vrut să instaureze ura între semeni, să dezbine poporul, să-şi bată joc de Constituţia statului român, să creeze instabilitate politică şi economică. Nerespectarea deciziei CCR a fost un joc al ambiţiilor preşedintelui pe spatele oamenilor care respectă legile din această ţară”, scriu social-democraţii din Sibiu în comunicatul de presă.

Liderii PSD Sibiu susţin că preşedintele Iohannis trebuia să ia această decizie „imediat ce Curtea Constituţională a spus că preşedintele nu are voie să menţină în funcţie un procuror şef, dacă Ministrul Justiţiei decide să-l revoce”. „Iohannis şi Kovesi au reuşit să decredibilizeze instituţiile statului şi să provoace o parte a populaţiei împotriva Guvernului şi Parlamentului României prin minciuni la adresa politicienilor aleşi de români”, a adăugat Bogdan Trif, preşedintele PSD Sibiu.

În declaraţia social-democraţilor se mai spune că imaginea DNA „trebuie reconstruită după ani de abuzuri, după ani buni de practici securiste şi ilegale”. „Acest lucru va putea fi posibil dacă toţi acei procurori care şi-au bătut joc de oamenii pe care i-au obligat să facă denunţuri mincinoase, sau care au trimis în judecată dosare ce după mulţi ani s-au sfârşit cu achitări vor pleca împreună cu doamna Kovesi”. 

„Este nevoie de curăţenie la DNA. Procurorii lui Kovesi care au comis abuzuri trebuie traşi la răspundere, pentru ca cei care vor veni în locul lor să ştie că pot răspunde pentru astfel de fapte”, se mai arată în comunicat.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite