Protestatarii de la Sibiu nu mai au suflu: 150 de oameni au scandat în Piaţa Mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mult 150 de sibieni au mai ieşit, luni seara, în centrul oraşului pentru a continua protestele începute în urmă cu două săptămâni.

În cea de-a 14-a seară de proteste consecutive la Sibiu s-a înregistrat cea mai slabă prezenţă. Aproximativ 100 de sibieni s-au mai întâlnit în Piaţa Mare, la 30 de minute după ora anunţată pentru plecarea în marş. În condiţiile unei participări atât de scăzute, protestatarii au decis, iniţial, să nu mai pornească în marş: au intonat imnul României, au scandat împotriva PSD şi a Guvernului şi au cântat despre ”o Românie liberă”. În cele din urmă, după ce s-au mai alăturat câteva persoane, oamenii au decis să plece pe un scurt traseu, prin zona pietonală a centrului istoric.

”Acum, normal că îmi doream să fie mai mulţi, sunt oarecum dezamăgit. Dar e şi de înţeles situaţia, pe de altă parte. De două săptămâni să ieşi seară de seară e obositor. Oamenii se mai întorc şi la treburile lor. Numai să nu mai facă «ăştia» vreo trăsnaie”, spune unul din participanţii mai în vârstă arătând înspre pancarta care face referire la PSD.

Şi proporţia tinerilor care au participat la protestul din seara de luni a fost mai scăzută decât în alte seri – mai puţin de o treime din cei care au mai ieşit în stradă erau sub 35 de ani. Iar printre ei, un singur copil a mai putut fi văzut însoţind marşul. Cu o seară înainte, aproximativ 6.000 de sibieni au ieşit în stradă pentru a cere demisia Guvernului.

image

Protestele de la Sibiu sunt avizate până în seara zilei de 15 februarie, inclusiv. Iar cel care a solicitat acest aviz, inginerul Doru Apostol, a declarat că nu ştie – deocamdată - dacă va solicita un nou aviz pentru continuarea protestelor.
 

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite