Premiaţi în UE. Cu salariul tăiat în RO. Protest inedit la Muzeul Brukenthal din Sibiu (FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Angajaţii Muzeului Brukenthal au găsit o formulă elegantă de protest în faţa reprezentanţilor Ministerului Culturii.

CITEŞTE ŞI:

Capodoperele Muzeului Naţional din Gdansk, Polonia, au ajuns la Sibiu

Muzeul Brukenthal este în pragul falimentului

Sibiul merge luna viitoare la două târguri de turism

Angajaţii Muzeului Naţional Brukenthal au apărut ieri la ceremonia de acordare a premiului Europa Nostra, pentru activitatea extraordinară desfăşurată anul trecut, în tricouri negre pe care aveau inscripţionat “Premiaţi în Europa. Cu salariul tăiat cu 25 la sută în România!”. Angajaţii muzeului doar au asistat la ceremonie, prin această formă de protest încercând să atragă atenţia asupra faptului că deşi sunt foarte apreciaţi în afara graniţelor ţării, în România s-au ales cu salariul tăiat şi se pregătesc de alte măsuri de austeritate.

image

Mesajul a ajuns în primul rând la consilierii ministrului culturii, Csilla Hegedus şi Vasile Timiş. “Sunt alături de oameni chiar dacă eu nu am avut bani să îmi cumpăr un tricou”, a transmis Sabin Luca, directorul Muzeului Brukenthal celor doi secretari de stat în minister.

Premieră în România

Astăzii Muzeul Naţional Brukenthal a devenit primul muzeu din România premiat de Uniunea Europeană. Este vorba despre proiectul “Descoperind muzeul”, un proiect cultural adresat în primul rând elevilor şi copiilor, cu efecte pe termen lung asupra întregii comunităţi.

image

“Simt o strângere de inimă văzând că un muzeu din România primeşte un asemenea premiu. Aţi reuşit să schimbaţi ideea de muzeu clasic”, a declarat Csilla Hegedus. Premiul „Europa Nostra” a fost acordat oficial muzeului sibian acum câteva luni la Istanbul, astăzi având loc ceremonia locală.

image

MAI MULTE DETALII DESPRE PROTESTUL DE LA BRUKENTHAL, CITIŢI ÎN

image

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite