Poliţistul sub acoperire dat de gol de spiritul civic al locuitorilor din Sibiu. „I s-a părut dubios mamei mele, care i-a închis uşa în nas“

0
0
Agentul din structurile MAI fotografiat de un sibian în timpul misiunii FOTO Facebook
Agentul din structurile MAI fotografiat de un sibian în timpul misiunii FOTO Facebook

Un bărbat observat de câteva zile în mai toate cartierele Sibiului, întrebând despre case de vânzare şi spunând că face investigaţii într-un caz al Poliţiei, le-a trezit spiritul civic locuitorilor oraşului care au cerut lămuriri şefilor din Poliţie.

De câteva zile, locuitorii oraşului Sibiu discută pe site-urile de socializare despre un bărbat care a fost văzut în mai tot oraşul, în scări de bloc sau în faţa unor case particulare, punând diferite întrebări. Paginile de Facebook ale sibienilor s-au umplut cu poza bărbatului, care spune că este poliţist şi arată o legitimaţie care să adeverească acest lucru.

”Ieri a fost pe Calea Poplăcii, chiar lângă biserică. A sunat la mine la poartă, insistând, dar văzând ca nu îi deschide nimeni a sunat la celelalte porţi. Era exact la fel îmbrăcat, dar nu purta fes”, spune o sibiancă.

”Ieri m-a oprit la noi în scară. Are legitimaţie de poliţist, dar mi-am dat seama că nu este pentru că nu era deloc coerent şi întrebările lui nu aveau nicio relevanţă pentru «cazul» pe care îl prezenta, geaca era toată jupuită, a fost un vecin la secţia de Poliţie nr. 1 şi a declarat tot”, spune o altă sibiancă.

”Pe strada Doamna Stanca, Calea Cisnădiei, am văzut că l-a mai postat cineva ieri pe Rahovei… poza am luat-o de la postarea respectivă dupa ce l-au recunoscut vecinii care i-au deschis uşa şi mama care a fost acasa cu fetiţa noastră mi-a spus că s-a prezentat şi vorbea foarte încet… i s-a părut dubios şi i-a închis uşa”, spune o altă femeie.

”Şi la mine a fost ieri dimineaţă la uşă pretinzând că a fost un furt în zona, mi-a prezentat legitimaţia, a zis că vrea să-mi pună câteva întrebări şi daca poate intra înăuntru, dar tatăl meu, cum a fost poliţist, din câte ştiu în timpul serviciului poliţiştii vin îmbrăcaţi în haine de poliţie, exact aceeaşi chestie i-am zis individului şi a zis că e sub acoperire şi că dacă refuz sa intre înăuntru cheamă colegii i-am zis să-i cheme şi dus a fost”, povesteşte cineva.

Bărbatul ar fi cadru al Ministerului Administraţiei şi Internelor

Şeful IPJ Sibiu a declarat că până în prezent nu s-a depus nicio plângere împotriva acestui bărbat. Pe de altă parte, ar fi vorba, într-adevăr, despre un angajat în structurile MAI aflat în misiune.

”Pentru noi nu este un caz. Până în prezent, nu am fost sesizaţi despre nicio faptă sau contravenţie comisă de această persoană. Putem spune cu certitudine că nu este poliţist în cadrul IPJ Sibiu. Face parte din cadrul MAI şi se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu. Mulţumim cetăţenilor pentru spiritul civic, dar nu este cazul să se agite mai mult decât la nivel de informare a noastră, pentru că nu este un pericol”, a declarat comisar şef Tiberiu Ivancea, şeful IPJ Sibiu.

Şeful IPJ Sibiu a întărit faptul că bărbatul nu reprezintă o ameninţare: ”Domnul era în misiune. Am fost informaţi de la Bucureşti şi nu ni s-au dat mai multe amănunte. Face parte din MAI, dar nu ştiu să vă spun din ce structură sau din ce judeţ este”, a spus Tiberiu Ivancea.
 

Mai multe - Sibiu

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite