Politica saşilor din toată ţara se decide la Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ieri au început la Sibiu lucrările celei de-a XIV-a sesiuni a Comisiei mixte guvernamentale româno-germane pentru problemele etnicilor germani din România.

CITEŞTE ŞI:

Saşii medieşeni se întorc acasă, în 2011

Siemens face câte o donaţie fiecărei grădiniţe din Sibiu. 38 în total

Reuniunea are loc în sala Oglinzilor din sediul FDGR Sibiu. La eveniment participă o delegaţie din partea Guvernului României, condusă de secretarul de stat în MAE,  Bogdan Aurescu, şi o delegaţie din partea Guvernului Federal al Germaniei, condusă de dr. Christoph Bergner, secretar de stat la Ministerul federal de Interne şi împuternicit al guvernului german pentru problemele imigranţilor de origine germană şi minorităţi naţionale.

De asemenea, la lucrări participă prefecţi şi subprefecţii din judeţele româneşti unde trăiesc etnici germani, reprezentanţi ai FDGR, precum şi o delegaţie din partea saşilor plecaţi din România, actualmente stabiliţi în RFG.

Cu acest prilej, prefectul de Sibiu, Constantin Trihenea, a prezentat un raport cu privire la colaborarea româno-germană în judeţul Sibiu, în perioada 2009-2010. La finalul lucrărilor, va fi adoptat protocolul celei de-a XIV-a sesiuni a Comisiei româno-germane.

 

Pentru ultimele noutăţi din Sibiu, click pe poza de mai jos:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite