Plăcuţe şi indicatoare stradale ca în Roma pentru Centrul Istoric

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noile indicatoare vor fi montate în 22 de intersecţii din centrul istoric al fostei Capitale Culturale Europene din 2007.

CIŢIŢI ŞI:

Primarul Iohannis s-a luat la trântă cu Agenţia Naţională de Integritate

Câini dresaţi, scoşi la licitaţie

Turişti dar şi sibienii care vor avea drum prin centrul oraşului în perioada următoare o să rămână cu siguranţă pentru câteva clipe blocaţi cu gândul că nu se află într-un oraş din România ci mai degrabă undeva în marile metropole din vestul Europei.

Asta pentru că municipalitatea a început de câteva zile să monteze un număr de 30 de stâlpi pe care urmează să fie amplasate noi plăcuţe cu denumirile străzilor din centrul istoric. „Montarea acestor stâlpi va asigura şi din acest punct de vedere o armonizare a imaginii de ansamblu a centrului istoric. Stâlpii sunt realizaţi dintrun aliaj metalic ce dă aspect de fier forjat, iar plăcuţele au un design ce se potriveşte cu zona centrală a oraşului”” a explicat Mirela Gligore de la Biroul de presă al Primăriei Sibiu. Administraţia locală a plătit pentru stâlpi şi pentru cei 60 de suporţi pe care vor fi instalate plăcuţele aproximativ 55,000 de lei.
Antrenament de Paşte pentru târgurile turistice ale primăverii


Unici în România, regăsiţi la Roma
Administratorul firmei SC Bramal Light SRL din Cluj Napoca, cea care a realizat stâlpi şi plăcuţele a explicat că acest concept de indicatoare de străzi este identic cu cel folosit în capitala Italiei. „Este o premieră pentru România şi Sibiul este primul oraş în care se vor folosi plăcuţe stradale ca cele ce sunt utilizate la Roma. Acest tip a fost folosit pentru prima dată prin 1900 în Londra. Plăcuţe de acest gen, dar un pic diferite sunt folosite cu succes la Paris şi Viena” a expicat Sorin Roşca. Stâlpii pe care sunt montate plăcuţele sunt identici cu cei folosiţi la Casa Poporului, în Bucureşti.

VIDEO - Un argeşean a rămas fără maşină în Centrul Istoric al oraşului

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite