Peste 5000 de locuri vacante la admiterea în ULBS

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu a stabilit locurile scoase la admitere pe fiecare facultate în parte. Cele mai multe locuri, peste o mie, există la Facultatea de Ştiinţe Economice, iar cele mai puţine – o sută, la Facultatea de Istorie.

CITEŞTE ŞI:

90 de locuri scoase la concurs la Facultatea de Teologie din Sibiu. Vezi perioada de admitere şi înscriere!

Universitatea „Lucian Blaga” a majorat taxele de şcolarizare

Facultatea cu cele mai multe locuri bugetate este cea de Inginerie, unde există 415 locuri fără taxă. Pe lângă acestea, la „Hermann Oberth” vor mai fi scoase la concurs alte 410 locuri cu taxă şi 75 de locuri la ID. Pe locul II la numărul de locuri bugetate se află Facultatea de Ştiinţe, cu 222 de locuri, plus alte 388 de locuri cu taxă. Urmează Facultatea de Litere şi Arte cu 212 locuri bugetate, 262 de locuri cu taxă şi 75 de locuri la ID. „Oferta de studii este bogată, incluzând aproximativ 80 se specializări din domenii de licenţă extrem de variate, astfel încât candidaţii să se poată pregăti la cele mai înalte standarde pentru cariera pe care doresc să o urmeze. Baza materială, dotările laboratoarelor, oferta pentru stagii de practică şi colaborările cu marile companii din Sibiu, care se înmulţesc şi îmbunătăţesc de la an la an, fac din ULBS un loc propice pentru dezvoltarea personală şi profesională, dar şi pentru startul într-o carieră de succes”, spune Alexandra Todoran, din partea Departamentului de Marketing al universităţii.

Bătaie pe locuri

În anii trecuţi concurenţă mare la admitere s-a înregistrat la Facultatea de Medicină. Anul acesta aici vor fi scoase spre admitere 118 locuri bugetate şi 212 locuri cu taxă. Concurenţă mare a fost şi la Facultatea de Teologie „Andrei Şaguna” care anul acesta scoate spre ocupare 90 de locuri bugetate şi 190 locuri cu taxă. În fine, la Facultatea de Drept vor fi scoase la concurs 133 de locuri bugetate, 267 de locuri cu taxă şi alte 100 de locuri la ID. În majoritatea facultăţilor admiterea se va face la jumătatea lunii iulie, pe bază de concurs de dosare. Cei interesaţi de oferta de studii a ULBS ar mai trebui să ştie că primăvara aceasta Senatul ULBS a majorat taxele de studiu cu aproximativ 200 de lei pe facultate, taxa medie pe universitatea fiind undeva în jurul sumei de 2300 de lei pe an.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite