Patru acuzaţii pentru subofiţerul arestat de la Crimă Organizată. Printre ele, şi sustragerea sau distrugerea de înscrisuri din dosare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
traficanti etnobotanice sibiu

Alexandru Tancou, subofiţerul de la Crimă Organizată acuzat că ar fi favorizat infractori în dosarul etnobotanicelor de la Sibiu este acuzat de comiterea a patru infracţiuni.

Subofiţerul este acuzat de sprijinire sub orice formă a unui grup în vederea săvârşirii de infracţiuni, favorizarea infractorului, omisiunea sesizării organelor judiciare şi sustragerea sau distrugerea de înscrisuri. 

Alexandru Tancou, care lucrează de câţiva ani la Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Sibiu, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile în seara zilei de miercuri, 20 martie, de către magistraţii Curţii de Apel Alba Iulia. 

Alexandru Tancou a făcut recurs, care se va judeca la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Subofiţerul mai are pe rolul instanţelor un dosar, acesta contestând calificativele primite pentru activitatea sa din cursul anului 2011. 

Subofiţerul este acuzat că ar fi sprijinit gruparea de traficanţi de etnobotanice destructurată în cursul lunii ianuarie la Sibiu. Reţeaua de traficanţi este cea mai mare de acest gen destructurată la Sibiu şi, potrivit anchetatorilor, s-a constituit între 2011 şi 2013, dealerii fiind iniţial în atenţia oamenilor legii pentru că aveau preocupări pe linia traficului de droguri. În urma cercetărilor iniţiale, unul dintre magazinele de vise din Sibiu, cel de pe strada George Coşbuc, s-a închis, însă a fost deschis un altul, pe strada Calea Dumbrăvii. 

În cadrul cercetărilor anchetatorii au stabilit că deşi magazinul nu funcţiona în mod legal în fiecare noapte în interior se aflau persoane care vindeau etnobotanice contracost, acest lucru fiind de notorietate în rândul consumatorilor din Sibiu. Mai mult, la solicitarea clienţilor fideli etnobotanicele erau livrate şi în locaţii indicate de aceştia. Membrii grupării aveau de asemenea în oraş locaţii prestabilite unde livrau unor consumatori atât din Sibiu cât şi din judeţele limitrofe. 

Etnobotanicele erau vândute elevilor şi studenţilor, la preţuri cuprinse între 5 lei şi 50 de lei pentru un pliculeţ, iar câştigul mediu zilnic al membrilor grupării era de aproximativ 5.000 de lei. Marea majoritate a consumatorilor sunt minori, şi toţi au acte medicale că au fost internaţi în spital cu delir, după consumul de etnobotanice. Mai mult, printre ei sunt consumatori cu tentative de suicid şi doi dintre ei au murit, iar consumul de etnobotanice e posibil să le fi agravat stările care au dus la gesturile suicidale, spun anchetatorii. 

SibiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite