Muzeul Naţional Brukenthal se redeschide începând de miercuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Muzeul Brukenthal din Sibiu

Muzeul Naţional Brukenthal a anunţat că se redeschide, începând de miercuri, în condiţii speciale impuse de pandemie. Se va măsura temperatura vizitatorilor, iar aceştia trebuie să poarte corect masca de protecţie. Timpul maxim pe care turiştii îl pot petrece în sălile muzeului este de două ore. Între 13.30 şi 14.30 se face dezinfecţie.

”Muzeul Naţional Brukenthal reia programul de vizitare în Palatul Brukenthal – Galeria de Artă Europeană, Muzeul de Istorie Casa Altemberger şi Muzeul de Istorie Naturală. Programul de vizitare este de miercuri până duminică, de la 9:00 la 13:30 şi de la 14:30 la 17:00”, a anunat, marţi, Muzeul Naţional Brukenthal din Sibiu.

În intervalul orar 13:30 – 14:30 muzeul se va închide pentru dezinfecţie.

Accesul vizitatorilor se va face după verificarea temperaturii prin termo-scanare, iar purtarea reglementară a măştii (acoperirea gurii şi nasului) este obligatorie pe toată durata timpului petrecut de vizitator în muzeu.

”În acord cu recomandările pentru deschiderea graduală, în această etapă sunt deschise doar circuitele de vizitare care permit fluxul unidirecţional.

Personalul muzeului are dreptul şi obligaţia de a eşalona accesul publicului şi distribuirea vizitatorilor astfel încât să fie posibilă vizionarea expoziţiei în condiţii de siguranţă şi cu menţinerea distanţei recomandate de 2 metri”, a declarat muzeograful Alexandru Chituţă. 

Sursa citată a precizat că durata maximă a timpului petrecut de vizitatori în muzeu este de 2 ore. Muzeul Brukenthal anunţă, de asemenea, că Biblioteca rămâne închisă.

SibiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite