MIRACOL: Din pereţii unei biserici sibiene izvorăşte mir (FOTO/VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Biserica „ Sf. Evanghelist Luca“, cea mai veche biserică din Sibiu, este vizitată de tot mai mulţi credincioşi, după ce în tot oraşul s-a răspândit vestea că acolo s-a întâmplat un miracol.


Dintr-una din picturile realizate realizate în urmă cu câteva zile în colţul unui perete, ilustrând întâlnirea dintre Mântuitorul Iisus Hristor şi femeia samariteancă, la fântâna lui Iacob, a început să curgă o substanţă uleioasă, cu un puternic miros de mir.

Primul care a observat minunea din biserica sibiană a fost chiar pictorul Dorel Beşleagă (foto), cel care şi astăzi lucrează la pictura lăcaşului de cult. Acesta povesteşte că a început să oberve ceva în neregulă cu peretele bisericii chiar cu puţin timp înainte de Ziua Crucii, sărbătorită în 14 septembrie. 

image

Era într-o zi de vineri, acum mai bine de o săptămână. Există într-un colţ acolo o nişă făcută special pentru a se arunca apa de la botez. Nişa aceasta era doar zugrăvită, neimportant pusă în valoare. Eu am ras toată tencuiala de acolo şi am pus glet ca ulterior să pot decora spaţiul. Am început să gletuiesc pentru a pregăti peretele pentru pictură  şi la un moment dat, văd că pe un perete, dar numai într-un loc, este tot timpul umed. Zic că poate nu s-a uscat, sau că este cine ştie ce piatră care nu absoarbe umiditatea. A doua zi, la fel, locul acela era încă umed”, povesteşte pictorul despre momentul când a observat prima dată minunea.

„O minune de la Fecioara Maria“
Cu adevărat deosebit a fost însă momentul în care a revenit să lucreze la începutul săptămânii. “Când am deschis luni biserica, la prânz, miros foarte puternic de mir peste tot! Mă apuc de treabă şi când mă apropii şi mai tare mirosea. Pun lampa şi am rămas uluit! În formă de cruce curgea mir. Pe toate laturile crucii. Părintele a văzut broboadele de mir, a pus vată la bază şi a filmat tot. De Ziua Crucii a venit şi Mitropolitul Ardealului care a confirmat minunea”, mai spune pictorul Beşleagă.


Credincioşii sibieni nu au nici ei niciun dubiu. Aceştia consideră că mirul este o minune de la Fecioara Maria, o dovadă a credinţei în zilele noastre. “De când am auzit şi am văzut minunea în fiecare zi vin la biserică. Fecioara Maria ne arată că în zilele acestea grele, cu greutăţi, trebuie să avem credinţă”, spune Ioana Zainea, o sibiancă care locuieşte în cartier.

image

Preotul de la biserica de pe strada Lungă a refuzat să comenteze cazul, motivând că nu este cazul să se facă prea multă vâlvă pe această temă. Reprezentanţii Mitropoliei Ardealului, pe de altă parte, spun şi ei că se abţin să facă vreun comentariu, deocamdată, preferând să aştepte în tăcere să vadă ce se întâmplă.

„Este un semn pentru mângăierea poporului, pe care îl primim ca atare. Deocamdată, aşteptăm să vedem care ce se întâmplă, fără a face alte comentarii“, ne-a spus preotul Constantin Necula, purtător de cuvânt la Mitropoliei Ardealului.

image

Biserica „ Sf. Evanghelist Luca“ este cea mai veche biserică din Sibiu, fiind construită în anul 1791.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite