Membrii unei grupări din Sibiu specializată în trafic de imigranţi audiaţi la DIICOT (FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şapte persoane dintr-un grup acuzat de infracţiuni din domeniul crimei oragnizate au fost aduse marţi de poliţiştii de la Brigada de Crimă Organizată, la sediul DIICOT Alba Iulia, pentru audieri. Învinuiţii provin din Sibiu şi din Bucureşti.

CITIŢI ŞI:

Medieşeni săltaţi de ofiţerii de la Combaterea Crimei Organizate

Descinderi în judeţul Sibiu. Persoanele reţinute urmează a fi transportate la Parchetul Alba-Iulia

„Am dispus începerea urmăririi penale pentru mai multe infracţiuni, respectiv constituire de grup organizat nestructurat, trafic de migranţi, trecere ilegală a frontierei de stat a României, fals în materiale în înscrisuri oficiale şi fals privind identitatea. Grupul a acţionat în perioada 2009-2011, iar migranţii provin din Iran, Afganistan şi Pakistan. Ruta traficului era Italia-Grecia-Germania. Migranţii ajungeau ilegal prin România, unde se întocmeau actele false şi treceau frontier. Unii din cei 12 învinuiţi sunt fugiţi în Grecia“, a declarat Danusia Boicean, procurorul şef al DIICOT Alba.

Procurorii şi poliţiştii au efectuat astăzi 14 percheziţii domiciliare, pe raza judeţului Sibiu, în special în zona oraşului Mediaş, şi în Bucureşti

image

„În fapt se reţine că învinuitul Nicula Gheorghe împreună cu învinuiţii Miakheil Mosafer şi Abdullah Jan, ambii cetăţeni afgani, au constituit o grupare infracţională, la care au aderat şi alţi învinuiţi, având ca scop îndrumarea sau călăuzirea mai multor persoane în scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat. Învinuiţii Mosafer Miakheil şi Abdulah Jan  aveau rolul de a identifica, în special în Grecia, potenţiali migranţi afgani sau alte persoane de origine arabă, pe care să–i transporte ilegal către state din Europa de Vest, contra unor sume de bani cuprinse între 2.000-2.500 de euro de persoană“, se mai afirmă într-un comunicat de presă al DIICOT.

image

Nicula Gheorghe asigura  cazarea şi transportul migranţilor şi se ocupa de procurarea de acte de identitate româneşti originale, plătind până la 150 de lei pentru acestea, documentele fiind ulterior falsificate sau expediate în Grecia, în vederea falsificării.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite