Medicul acuzat că ar fi luat şpăgi de la aproximativ 200 de persoane pentru eliberarea de certificate de handicap rămâne după gratii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicul Adrian Ienea, acuzat că ar fi luat şpăgi de la aproximativ 200 de persoane pentru eliberarea de certificate de handicap, va fi cercetat în continuare în stare de arest preventiv.

Procesul în care medicul Adrian Ienea este cercetat pentru infracţiuni de corupţie a avut un nou termen miercuri, 15 mai, la Tribunalul Sibiu. 

Magistraţii au respins cererea lui Ienea de înlocuire a măsurii arestării preventive nu măsura de a nu părăsi localitatea sau ţara, sentinţa fiind definitivă. Un nou termen al procesului a fost fixat pentru 27 mai, ”pentru precizarea rechizitoriului şi îndreptarea erorilor materiale din rechizitoriu”. 

În vârstă de 40 de ani şi transferat de aproximativ un an de la Braşov la Sibiu, Ienea lua între 50 şi 300 de euro de la fiecare persoană pentru a elibera documentele care atestau gradul de handicap şi cu ajutorul cărora se putea apoi obţine indemnizaţia de persoană cu handicap, susţin anchetatorii.

Doar într-o lună de zile acesta ar fi băgat în buzunar zeci de mii de euro, anchetatorii găsind la percheziţii, în cele două case ale medicului, lei, euro, dolari americani, dolari canadieni şi lire sterline.

Ienea a fost săltat după ce aparatura de supraveghere montată în biroul său l-a surprins primind de la două persoane 650 de lei.

Anchetatorii spun că presupusele şpăgi cerute de Ienea pentru certificate erau de notorietate în Sibiu, iar cercetările s-au extins, fiind posibil ca acesta să fi primit mită şi pe parcursul anului trecut.

Medicul este cercetat pentru luare de mită şi riscă între 3 şi 12 ani de închisoare. 

SibiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite