Maifest: sărbătoarea saşilor la Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Germanii din Ardeal îşi serbează mâine în centrul Sibiului identitatea şi tradiţiile, organizând un festival numai al lor. Intitulat “Maifest”, evenimentul este programat să înceapă de la ora 09.30 în centrul istoric al Sibiului, cu o paradă a porturilor populare.

CITEŞTE ŞI:

TIFF se transformă în TAFF la Sibiu

60.000 de spectatori pe zi aşteptaţi la Festivalul de Teatru

Parada începe din Piaţa Huet, din faţa Colegiului Naţional “Samuel von Brukenthal”, continuă prin Piaţa Mare, Bulevardul Nicolae Bălcescu, pentru a ajunge într-un final, la ora 11.00, în Dumbrava Sibiului.

“La cea de-a XXI – a ediţie a serbării tradiţionale „MaiFest” vor fi invitate să participe diferite ansambluri de dans popular săsesc, iar pe durata întregii serbări vor avea loc şi o serie de competiţii sportive. Scopul acestei manifestări culturale a rămas acelaşi care a fost de la începutul acestui obicei şi anume, serbarea primăverii în mijlocul naturii, cu o contribuţie activă a tinerilor aparţinând comunităţii germane din Sibiu”, explică Helmut Lerner, referent cultural în cadrul Forumului Democrat al Germanilor din România.

Organizatorul “Maifest” este FDGR care are ca obiectiv satisfacerea nevoilor culturale ale minorităţii germane şi promovarea culturii germane în România.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite