Liber la vânzarea de porci pentru Crăciun în municipiul Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un porc de 100 de kilograme costă în jur de 800 de lei
Un porc de 100 de kilograme costă în jur de 800 de lei

Municipalitatea sibiană a decis că animalele vii de talie mare vor putea fi comercializate în Piaţa Obor aflată la ieşirea din oraş spre Mediaş, începând de vineri, 10 decembrie.

CITIŢI ŞI:

Porcii de Crăciun, scoşi la vânzare pe internet, cu 9 lei kilogramul

DSV Sibiu a confiscat de pe piaţă 3,6 tone de alimente

Dacă până în prezent în pieţele sibiene s-au comercializat doar animale mici (păsări), SC Pieţe Sibiu SA din subordinea Consiliului Local Sibiu a finalizat amenajarea unui sector special pentru comercializarea animalelor de talie mare. Spaţiul a fost amenajat în conformitate cu normele în acest domeniu, sectorul specializat find împrejmuit cu gard, iar în interiorul acestuia fiind amenajat un spaţiu destinat medicilor veterinari care verifică animalele. „Menţionăm că cei care doresc să comercializeze animale vii de talie mare în Piaţa Obor au obligaţia de a respecta prevederile HCL 210/2001 în ceea ce priveşte transportul animalelor pe drumurile publice. Astfel, subliniem faptul că animalele vii vor fi transportate cu mijloace de transport specializate, în caz contrar urmând să fie aplicate amenzile prevăzute de legislaţie”, a explicat Mirela Gligore, şef serviciu de presă şi comunicare la primăria Sibiu.

Taxă de comercializare
Cei care doresc să comercializeze animale vii în Piaţa Obor trebuie să achite un tarif stabilit de SC Pieţe Sibiu SA. Astfel pentru bovine, bubaline, cabaline şi porcine cu vârsta peste 6 luni, taxa este de 3,8 lei/animal/zi, iar pentru bovine, bubaline, cabaline şi porcine cu vârsta de până la 6 luni  precum şi pentru caprine, taxa este de 2,5 lei/animal/zi. În fine pentru animale mici şi păsări taxa este de 0,7 lei/animal/zi, iar pentru pui de 1 zi taxa este de 0,1 leu/pui/zi.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro

Pentru ultimele noutăţi de la Sibiu, click pe imaginea de mai jos:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite