Investiţie de 12 milioane de euro în reţele de apă şi canalizare din Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape 30 de kilometri de reţele de apă şi canal vor fi reabilitate până în Sibiu cu fonduri europene. Lucrările ce se vor desfăşura în cadrul proiectului sunt evaluate la aproximativ 11,8 milioane de euro.

CITIŢI ŞI:

Reparaţii la pista aeroportului din Sibiu, abia la vară

Minihidrocentrală de cinci milioane de euro, la Sibiu

Centrală cu energie regenerabilă la Mârşa

Aceste intervenţii vor fi efectuate în cadrul proiectului „Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi canal în judeţele Sibiu şi Braşov” care este finanţat prin POS Mediu. Mai exact la nivelul municipiului Sibiu vor fi reabilitate sau extinse reţelele de apă şi canal pe aproximativ 60 de străzi. Reţelele de alimentare cu apă vor fi extinse în cartierul Viile Sibiului, unde se vor introduce aproximativ 3 kilometri de conducte, dar şi zona Compa unde se vor introduce reţele noi.

„Extinderea reţelelor de canalizare vizează cartierul Viile Sibiului şi prelungirea Săcel, unde se vor introduce conducte pe o lungime de peste 4 kilometri”, a explicat primarul Klaus Iohannis. Municipalitatea a decis de asemenea să fie înlocuită şi reţeaua de distribuţie a apei, realizată din azbociment. Aceste tipuri de reţele vor fi înlocuite pe o lungime de 3,5 kilometri. Străzile pe care ele se vor realiza sunt Privighetorii, Ştefan Octavian Iosif, Calea Cisnădiei – Plugarilor, Aaron Pumnul, Gorăslău – Aleea Haiducului, Rahovei – Aleea Şelimbăr, Aleea Roşiorilor şi Octavian Goga.

Lucrări ample în Valea Aurie şi Vasile Aaron
Şi în cartierul Valea Aurie vor fi înlocuite reţelele existente de apă pe o lungime de aproximativ 4 kilometri, pe străzile Agârbiciu, Calea Poplăcii, Cindrelului, Dobârca, Iazului, Poiana, Rozdeşti, Sibiel, Theodor Mihaly. De aceleaşi lucrări vor beneficia şi locuitorii cartierului Vasile Aaron, respectiv aproape 12.000 de consumatori. Reţeaua de apă va fi înlocuită pe o lungime de aproximativ 4,5 kilometri pe nouă artere.

„Aici, în ceea ce priveşte reţeaua de canalizare, aceasta va fi înlocuită pe aproximativ 13 kilometri. De această lucrare vor beneficia peste 10.000 de consumatori racordaţi” a mai spus primarul Sibiului. Intervenţiile se vor desfăşura în cartierele Lazaret,Terezian, Ţiglari, Ştrand, Hipodrom, Vasile Aaron  şi zona centrală a oraşului. „Procedura de licitaţie este programată a avea loc în primul trimestru al acestui an şi tot în acest an vor fi demarate şi lucrările” a explicat primarul Klaus Iohannis.

Citat
 „Termenul limită de finalizare al lucrărilor este 2013, dar eu sper ca ele să fie gata anul viitor” – Klaus Iohannis, primar.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro

Pentru ultimele noutăţi de la Sibiu, click pe imaginea de mai jos:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite