Întâlnire cu un lider PSD, în ultima seară de proteste autorizate la Sibiu: „Ne-a incitat“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 60 – 70 de persoane au mai mărşăluit prin centrul istoric al Sibiului, în ultima seară în care mai este valabil avizul obţinut la începutul lunii. Oamenii care au cerut demisia Guvernului s-au ”întâlnit” şi cu preşedintele organizaţiei municipale a PSD, Gheorghe Suditu.

Protestul cu participare modestă s-a desfăşurat de la ora 19:30, în Piaţa Mare a oraşului. Înainte de a pleca în marş, cele câteva zeci de protestatari s-au întâlnit cu Gheorghe Suditu, preşedintele organizaţiei municipale a PSD. ”A venit să ne incite. A strigat la noi, că ne-a dat pensii, că ce mai vrem, să mergem acasă”, povesteşte Doru Apostol, iniţiatorul protestelor de la Sibiu. În replică, Suditu spune că nu a avut de gând să stea la poveşti cu protestatarii. ”Eu eram în trecere prin piaţă. Nu m-am dus eu să mă întâlnesc cu ei”, a declarat, ulterior, Gheorghe Suditu.

”Aşa se termină? Aşa începe!”

Doru Apostol spune că intenţionează să ceară un nou aviz de organizare a unui protest pentru ziua de duminică, 19 februarie. ”Aşa să se termine? Nu, aşa începe! Câteva zile nu cred că ieşim la proteste, dar duminică, sigur. Nu vedeţi? Ordonanţa 14 este atacată, suntem exact de acolo de unde am plecat”, mai precizează Apostol. El a adus în Piaţa Mare macheta celor doi elefanţi, devenită simbol al primelor seri de proteste de la Sibiu. De această dată, pe cei doi elefanţi Apostol a scris ”Ordonanţa 13”, respectiv ”Ordonanţa 14”.

image

Şi în ciuda semnalelor venite din partea autorităţilor responsabile pentru protecţia copilului, la proteste tot a venit un părinte însoţit de copil. ”Cei care fac plângeri împotriva copiilor care ies în Piaţa Mare pentru a fi alături de părinţii lor, să depună plângere atunci când merg la cumpărături şi găsesc copii la cerşit împreună cu părinţii lor. Nu împotriva  părinţilor care muncesc”, a transmis Mihai, care participă de multe seri la proteste, însoţit de fetiţa lui de doi ani.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite