A 16-a zi de proteste. Aproximativ 400 de persoane în Piaţa Victoriei şi 100 de oameni, la Palatul Cotroceni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Număr mic de oameni la protestul organizat, miercuri seară, în Piaţa Victoriei din Capitală, în cea de-a 16-a zi de proteste antiguvernamentale. Aproximativ 100 de oameni protestează, pentru a 11-a zi consecutiv, în faţa Palatului Cotroceni.

UPDATE 22.30 Ambele proteste care au avut loc miercuri s-au încheiat.

UPDATE 20.30: 80 de protestatari la Cotroceni şi 400 în faţa Guvernului. Traficul se desfăşoară normal în ambele locuri.  

În Piaţa Victoriei, la această oră sunt aproximativ 100 de persoane, în cea de a şaisprezecea zi de proteste declanşate după adoptarea Ordonanţei de Urgenţă privind modificarea codurilor penale.

Manifestanţii fluieră şi scandează: "Demisia", "DNA să vină să vă ia", "Jos Guvernul", "Hoţii".

Circulaţia se desfăşoară normal în Piaţa Victoriei, manifestanţii fiind supravegheaţi de jandarmi.

Multe dintre maşinile care trec prin zonă claxonează în semn de susţinere pentru demonstranţi.

PROTESTE ÎN ŢARĂ:

  • CONSTANŢA: Aproximativ 30 constănţeni au ţinut să protesteze în faţa Prefecturii Constanţa, cu steaguri tricolore, pancarte, fluiere şi vuvuzele. Oamenii sunt determinaţi să se strângă la manifestaţie, pânâ când Guvernul Grindeanu va cădea.
  • PITEŞTI: Chiar dacă numărul lor s-a redus comparativ cu săptămâna trecută, şi miercuri seara oamenii s-au adunat să protesteze în Piaţa Vasile Milea din centrul Piteştiului. Peste 50 de oameni s-au adunat la protest.
  • SIBIU: Aproximativ 60 – 70 de persoane au mai mărşăluit prin centrul istoric al Sibiului, în ultima seară în care mai este valabil avizul obţinut la începutul lunii. Oamenii care au cerut demisia Guvernului s-au ”întâlnit” şi cu preşedintele organizaţiei municipale a PSD, Gheorghe Suditu.
  • CLUJ: Aproximativ 300 de clujeni au protestat şi miercuri seara, 15 februarie, în stradă. Ei anunţă, pe Facebook, că protestele vor continua organizat şi paşnic şi că nu se vor opri până când nu se va rezolva situaţia incertă a Ordonanţei 13, până când premierul şi preşedinţii celor două camere ale Parlamentului nu-şi vor da demisia. Oamenii subliniază că ei nu îşi doresc nerespectarea votului din decembrie.

Duminică, Piaţa Victoriei a fost plină, iar la ora 21.00 cei aproximativ 30.000 de manifestanţi au format un tricolor, luminând cu lanternele telefoanelor coli de hârtie roşii, galbene şi albastre.

Numărul record de manifestanţi a fost atins în 5 februarie, când peste 280.000 de oameni au protestat chiar în ziua în care Guvernul a abrogat Ordonanţa de Urgenţă privind codurile penale.

Miercuri seară, aproximativ 100 de oameni protestează şi în faţa Palatului Cotroceni, pentru a 11-a zi la rând, cerând demisia preşedintelui Klaus Iohannis.

Manifestanţii - care au steaguri tricolore şi pancarte cu mesaje precum "Jos DNA, Poliţia politică", "Noi am votat, tu ne-ai dezbinat" , "Iohannis, tu nu eşti românul meu" - huiduie şi scandează ”Demisia”.

Duminică seară, la manifestraţia de la Cotroceni au fost aproximativ 1.000 de persoane, iar circulaţia rutieră a fost blocată la intersecţia dintre bulevardele Eroii Sanitari şi Gheorghe Marinescu.

Recordul de participanţi la manifestaţia de la Cotroceni a fost puţin peste 2.000. În 8 februarie, preşedintele Klaus Iohannis a mers în mijlocul protestatarilor, încercând să aibă un dialog cu ei.

"Suntem cu toţii români", le-a spus manifestanţilor preşedintele Klaus Iohannis, care a stat acolo timp de câteva minute. Oamenii l-au huiduit şi i-au reproşat că a dezbinat ţara, strigând "Demisia".

Ulterior, Iohannis a scris pe Facebook că înţelege să îşi exercite mandatul de preşedinte ascultând vocea tuturor românilor, indiferent de opţiunile lor şi că este "absolut firesc să existe diferenţe de păreri", fiind dreptul fiecărui cetăţean să-şi exprime convingerile paşnic şi civilizat.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite