Instanţa a decis începerea judecăţii în cazul subprefectului Sibiului, Florin Orlăţan, într-un dosar de corupţie. Hotărârea nu este definitivă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce dosarul în care actualul subprefect al Sibiului este cercetat alături de mai multe persoane a stat în cameră prteliminară mai bine de două luni, instanţa a decis începerea judecăţii în acest caz. Hotărârea nu este definitivă.

Numele lui Florin Orlăţan apare într-un dosar în care mai mulţi funcţionari de la Ocna Sibiului sunt acuzaţi de procurori ai Parchetului de pe lângă Curtea de Apel (PCA) Alba de conflict de interese şi abuz în serviciu

”Cu referire la infracţiunea de abuz în serviciu în varianta obţinerii pentru sine sau pentru altul a unui avantaj patrimonial, s-a reţinut că inculpaţii Ciocoiu Muntiu Constantin, Banciu Gheorghe, Orlăţan Florin şi Cristea Ioan în calitate de funcţionari publici în cadrul Consiliului Local Ocna Sibiului şi membri într-o comisie de licitaţie constituită la nivelul acestui consiliu, în vederea concesionării a şase parcele de teren proprietate publică, în perioada noiembrie - decembrie 2011, cu ştiinţă şi-au încălcat atribuţiile de serviciu privind desfăşurarea lucrărilor acestei comisii, cauzând astfel o vătămare intereselor legitime ale unuia dintre participanţii la licitaţie şi totodată obţinerea de către alţi doi participanţi a unor avantaje necuvenite”, se arată în comunicatul PCA Alba.

Pe 3 martie, dosarul în care Orlăţan apare ca inculpat alături de alte cinci persoane, dosar care are drept obiect infracţiuni de corupţie, a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Sibiu.

După ce dosarul a fost analizat în cameră preliminară, instanţa a decis, pe 19 mai, începerea judecăţii în cauză. Subprefectul Sibiului este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu cu obţinerea unui folos necuvenit pentru altul. Decizia nu este una definitivă, ci cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare pentru procuror şi inculpaţi. 

Contactat de Adevărul, subprefectul Florin Orlăţan a refuzat să comenteze situaţia. 

Florin Orlăţan a fost numit subprefect al Sibiului în acesată lună, după ce anterior fusese director al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă. El a mai fost în trecut subprefect la Sibiului, iar la alegerile locale din anul 2012 a candidat fără succes pentru un post de deputat din partea PSD. 

Vă mai recomandăm: 

AJOFM Sibiu are un nou director. Florin Orlăţan, numit în funcţie chiar dacă este trimis în judecată într-un dosar având drept obiect infracţiuni de corupţie

Fost subprefect al Sibiului, Florin Orlăţan a fost numit în fruntea AJOFM Sibiu pe 12 martie. Asta, în condiţiile în care, pe 27 februarie, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia a anunţat trimiterea sa în judecată pentru abuz în serviciu.

Sentinţă definitivă în dosarul incendierii clubului Liquid. Cinci ani de închisoare mai puţin pentru Sebastian Braiţ, unul dintre incendiatori

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au dat sentinţa definitivă în dosarul incendierii clubului Liquid, unul din cele mai cunoscute din Sibiu.

Pedeapsă cu închisoare aproape înjumătăţită pentru Alexandru Tancou, ofiţerul de la Crimă Organizată acuzat că  ar fi sprijinit traficanţii de etnobotanice

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis recursul declarat de Alexandru Tancou, după condamnarea iniţială pronunţată de Curtea de Apel Alba Iulia. Sentinţa este definitivă, iar condamnarea atrage automat excluderea ofiţerului din structurile poliţiei.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite