Începe războiul roboţilor la Sibiu!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei mai tari roboţi din România se adună începând de astăzi la Sibiu pentru  cel mai mare concurs studenţesc de robotică. „RobotX” este primul şi cel mai mare concurs de roboţi autonomi din Romania, înfiinţat în anul 2006 de către studenţii pasionaţi de robotică şi ajuns deja la cea de-a VI-a ediţie.

CITEŞTE ŞI:

Un robot sibian joacă şah cu studenţii ULBS

La concursul din acest an vor participa echipe din centrele universitare: Bucureşti, Braşov, Timişoara, Sibiu şi Iaşi. În ultimii trei ani, concursurile „RobotX” şi titlul de campioni au fost caştigate de echipe ale „Facultăţii de Inginerie” a Universităţii “Lucian Blaga” din Sibiu, motiv pentru care ediţia de anul acesta este găzduită de oraşul nostru.

Trei ehipe sibiene

ULBS şi-a propus să păstreze încă un an titlul de campion şi a încris trei echipe în concurs. Pentru a putea face acest lucru, studenţii Facultăţii de Inginerie au început munca la roboţi încă de anul trecut şi au lucrat inclusiv nopţile pentru a fi pregătiţi. „În ultimele luni am venit în laborator să lucrăm la robot aproape în toate nopţile. Şi emoţiile cresc cu cât ne apropiem de concurs, nebunia este abia la început. Mai avem foarte multe de făcut la robot”, spune Mihai Coman, de 23 de ani, unul din membrii echipei sibiene EA Bears. Concursul începe mâine, de la ora 10.00, în holul central al Facultăţii de Inginerie.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite