Huet.Urban recucereşte în week-end Piaţa Huet

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Festivalul revine in Piata Huet - Foto Sebastian Marcovici
Festivalul revine in Piata Huet - Foto Sebastian Marcovici

Sâmbătă, byron şi We Singing Colors readuc rock-ul alternativ în cea mai veche piaţă a SibiuluiDuminică e ziua copiilor şi a Bicicletelor Cochete.

Cea de-a patra ediţie a Festivalului Huet.Urban începe în 31 iunie în cea mai veche, frumoasă şi cochetă piaţă a Sibiului, Piaţa Huet. Pentru două zile, piaţa renunţă la elementele moderne care îi răpesc farmecul şi redevine un spaţiu urban pentru evenimente culturale. 

Programul ediţiei din acest an cuprinde de la concerte de rock alternativ până la prezentări de instalaţii urbane, spaţii de dialog social, piese de teatru, ateliere meşteşugăreşti sau proiecţii de film. În fiecare zi, între orele 11 şi 23, Piaţa Huet va fi animată de nenumărate evenimente. Zilnic, de la aceeaşi oră, vor fi deschise peste 15 ateliere meşteşugăreşti cu profile extrem de diferite, restaurare de mobilier, tapiţerie, lucrări fier forjat, tatuaje şi hairstyling, sculptură în lemn sau curelărie. Piaţa ONG-urilor sibiene, Târgul Anticarilor şi Târgul Tinerilor Designeri vor funcţiona, la fel, aproape la foc continuu în fiecare zi de festival. Expoziţiile de instalaţii urbane, de desene şi picturi de meşteşuguri urbane sau de fotografie sunt, de asemenea, la dispoziţia sibienilor şi turiştilor pe întreaga durata a zilei. 

Sâmbătă, piaţa se va umple de bună dispoziţie. Teatrul Gong va da startul evenimentelor culturale din cadrul festivalului cu piesa „Micii detectivi”, de la ora 11. La ora 14, sibienii care doresc să afle secretele oraşului în care locuiesc vor putea participa la Turul Habsburgic, ghidat de istoricul Răzvan C. Pop. Trupa byron îşi invită totţi fanii la ora 15, la o poveste, presărată şi cu câteva acorduri de muzică. Deja un spectacol simbol al festivalului Huet.Urban, Dansurile săseşti ale elevilor Colegiului Brukenthal vor avea loc la ora 14.30. După spectacolele „George Dandin” de Moliere şi „Autobuzul”, susţinut de la 16.30 de trupe de teatru ale Palatului Copiilor Sibiu, vor începe cele două concerte ale primei zile de festival. We Singing Colors „inaugurează” scena celei de-a patra ediţii a Huet.Urban iar byron va închide seara muzicală cu un concert ce începe la ora 20:30. Pentru finalul primei zile de festival s-a pregătit un sfert de oră de proiecţii ale filmelor din ediţiile trecute de festival urmate de o serie de filme de scurt metraj.

Duminică, ziua este chiar mai plină. De 1 Iunie, cei mici îşi vor putea construi propriul Sibiu în curtea Colegiului Brukenthal, în Orăşelul Copiilor. Apoi, la ora 11, Piaţa Huet se lasă pradă culorilor şi veseliei. Sute de încântătoare doamne şi domnişoare sunt aşteptate cu biciclete înflorate pentru o nouă ediţie a proiectului Biciclete Cochete, organizat de Ciclism.ro şi Diana Ribana împreună cu Fundaţia Heritas. Cum este ziua lor, cei mici vor avea parte de surprize pe întreg parcursul zilei. Răzvan Pop organizează un tur ghidat şi pentru cei mici, cu începere la ora 11 iar la ora 15 e timpul să mâncăm şi cu mâinile la atelierul de turtă dulce organizat de Star Kids Center. După cele două spectacole de teatru ale zilei, sibienii nostalgici vor putea face o incursiune în povestea fotografiilor rare ale Sibiului, ce va avea loc la Cafe Wien. We Singing Colors vor cânta de la aceeaşi oră, 18, iar Avant`n`Gard la ora 20.30 închide cea de-a patra ediţie a Huet.Urban.

Vă mai recomandăm: 

Peste 20.000 de bilete puse în vânzare pentru Festivalul Internaţional de Teatru. Andra, Viţa de Vie, Guess Who şi Grasu XXL vor concerta în Piaţa Mare

Pentru evenimentele din programul prezentat anul acesta la Sibiu organizatorii au pus în vânzare peste 20.000 de bilete. Preţul unui bilet variază între 10 şi 40 de lei, în funcţie de eveniment şi locul în sală.

Diary of Dreams si Crematory, noile confirmari ARTmania Festival 2014

Energia „Vampires’ Den” se extinde cu doua proiecte legendare „Made in Germany”: Diary of Dreams si Crematory. „Vampires’ Den” gazduieste vineri si sambata 16 ore de concerte, o crestere substantiala comparativ cu editiile trecute, iar in paralel, tot aici, functioneaza ateliere si proiectii, expozitii si libraria Carturesti, o intreaga industrie de servicii culturale, dedicate publicului sau fidel.

SibiuPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite