FOTO VIDEO Alertă la Sibiu. Puiul de urs rătăcit pe străzile oraşului a fost tranchilizat şi urmează să fie dus la zoo

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Puiul de urs a fosty capturat după câteva ore FOTO: Ramona Găină
Puiul de urs a fosty capturat după câteva ore FOTO: Ramona Găină

ISU Sibiu anunţa, printr-un mesaj, luni dimineaţă, că doi pui de urs au fost văzuţi pe străzile din oraş. Mai multe persoane au sunat la 112 să spună că i-au văzut. Ulterior s-a stabilit că e vorba de un singur pui de urs, care acum este tranchilizat şi dus la zoo.

UPDATE 10.58 Este vorba de un singur pui de urs, nu de doi. Acesta a fost tranchilizat şi este dus, în acest moment, la zoo. Cum beciul sibianului avea mai multe încăperi, puiul de urs a fost prins cu ajutorul unui câine care l-a adus în bătaia puştii cu tranchilizant.

”Am coborât în pivniţă, am venit cu câinele meu de acasă, cu Lord, un Saint Bernard, am zis că poate reuşim să-l scoatem afară. Până la urmă am reuşit de l-am scos afară în stare bună, e sub anestezie. A fost puţin stres şi puţină frică, a scăpat ursul în Sibiu şi în zona asta unde urşii nu prea ajung”, a spus Adrian Prodea, proprietarul cîinelui cu ajutorul căruia a fost localizat ursul. 

Ursul are 7-8 luni şi în jur de 40 de kilograme, şi pentru a-l putea anestezia s-au folosit două doze de tranchilizant. Acesta a fost dus la Zoo Sibiu, unde va fi evaluat din punct de vedere medical. Localnicii din casa în a cărei pivniţă s-a refugiat timp de câteva ore animalul au răsuflat uşuraţi când acesta a fost prins. ”De o jumătate de oră am venit acasă şi deja era toată lumea aici, nu am ştiut de ce, am crezut că a luat ceva foc când am văzut pompierii, bine că- s-a terminat cu bine. Ne-am trezit cu ursul în pivniţă, n-am visat aşa ceva în viaţa mea”, a spus Puiu Glogoveţean, unul din locatarii imobilului. 


UPDATE 10.38. Puiul de urs a fost împuşcat cu tranchilizant şi se aşteaptă ca substanţa să-şi facă efectul pentru ca animalul să fie luat din gospodăria sibianului.


UPDATE 9.31. Unul dintre puii de urs a fost localizat în beciul unei case de pe strada Moara de Scoarţă. Se încearcă anestezierea lui ca să poată fi scos din gospodărie.

Oamenii care locuiesc pe strada Moara de Scoarţă povestesc cum au văzut un pui de urs alergând pe stradă în faţa maşinii de poliţie locală. ”L-am văzut azi dimineaţă la 7, eram pe strada Ana Ipătescu şi am auzit goarna de la poliţie. Ursuleţul alerga în faţa maşinii de poliţie locală. A intrat aici în beci al subsol şi nu-l văd să-l tranchilizeze”, a povestit Ioan Cernea, un localnic din zonă.  

”Am văzut numai ursul de dimineaţă de pe geam, s-a suit pe gardul ăla de beton şi a fugit încolo pe strada Gării. Prima dată am crezut că nu m-am trezit ca lumea, că sunt câini din ăştia vagabonzi mai pufoşi, apoi m-am uitat mai bine şi am văzut ursul în grădină. A intrat la subsol pe lângă casa mea, pivniţele sunt cu mai multe încăperi şi sunt întunecoase, dacă s-a ascuns într-o boxă ferită acolo nu e niciun geam, nimic, e greu să-l prinzi. Oricum cred că era speriat, după cum l-am văzut”, a povestit Marcel Toma, un alt locatar din zonă. 


Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Sibiu, Bianca Sabău, au fost mai multe apeluri la 112 ale locatarilor de pe străzile Abatorului şi Podului care spuneau că au văzut doi pui de urs. Unul dintre pui a fost deja localizat în zona străzii Moara de Scoarţă.

Urs evadat la Sibiu

Mai puteţi citi:

Adolescentă din SUA, atacată de o leoaică la Grădina Zoologică Rădăuţi

Ponei, anaconda şi cobre, noutăţile anului 2015 la ZOO Braşov

SibiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite