FOTO Romii au campionat şi federaţie de fotbal. Au intrat pe teren ”incurajaţi” cu bere rece

0
Publicat:
Ultima actualizare:
De la manifestare nu au lipsit micii, berea si semintele - Foto Ramona Găină
De la manifestare nu au lipsit micii, berea si semintele - Foto Ramona Găină

Romii din Sibiu dar şi din alte oraşe s-au strâns cu mic cu mare joi la Sibiu pentru a-şi inaugura federaţia de fotbal şi pentru a asista la primul meci din campionat.

Agitaţie mare, joi, la stadionul Voinţa din Sibiu. Maşinile de lux ale romilor s-au aliniat laolaltă cu grătarele de mici şi dozatoarele de bere, totul pentru a da startul, acompaniaţi de nelipsita muzică tradiţională, la primul campionat de fotbal al romilor din România. Odată cu primul meci, s-a inaugurat oficial şi Federaţia de Fotbal a Romilor din România, organism la care s-au afiliat deja echipe din mai multe judeţe.  

”Cupa se numeşte Florin Cioabă, primul meci va fi între echipa oraşului Sibiu şi cea a oraşului Drăgăşani. Avem 8 echipe în campionat deocamdată, au fost 32 de echipe dar s-au eliminat din motive de neprofesionalism, şi au rămas doar 8. Avem echipe din Sibiu, Drăgăşani, Vâlcea, Târgu Jiu, Slatina, Potcoava Slatina, Drăgăneşti Olt, Caracal, Sebeş Alba. Următorul meci va fi la Târgu Jiu, între echipa oraşului Târgu Jiu şi cea a oraşului Slatina”, a spus Daniel Cioabă, regele romilor din România. 

Chiar dacă romii se plâng în permanenţă că sunt discriminaţi, regele lor susţine că faptul că şi-au făcut ei înşişi federaţie nu este în niciun caz un act de discriminare. Mai mult, dacă vor să joace şi români, sunt bineveniţi. ”Nu este discriminare, noi dacă ne-am duce la Federaţia Română de Fotbal nu ne-ar băga nimeni în seamă, mai ales că nu suntem profesionişti”, adaugă Daniel Cioabă. 

Campionatul va lua sfârşit în luna august, iar echipa câştigătoare va primi o cupă care, potrivit ui Daniel Cioabă, are elemente din aur de 24 de karate şi are lipite pe ea monede cu efigia tatălui său, regele Florin Cioabă. 

”Jucătorii au între 14 şi 35 de ani, avem antrenori profesionişti dar nu nume cunoscute, oameni pricepuţi, antrenori de profesie”, mai spune Daniel Cioabă, care susţine că, fiind preşedinte onorific al Federaţiei, nu are cum să aibă o echipă favorită. După meci, pentru jucători a fost pregătită o petrecere cu oi la grătar, mici şi cu bere. 

Antrenamente intense

 Ca să-şi facă curaj, jucătorii n-au ezitat să dea pe gât, înainte să intre pe teren, câte un pahar de bere rece. Chiar şi aşa, emoţiile erau mari. ”Am foarte mari emoţii, suntem fericiţi că jucăm, că avem o federaţie, că avem un club de fotbal, FC Sibiu, şi mergem la victorie. Ne-am pregătit foarte mult, de 3 luni numai antrenamente zi şi noapte. Avem şi rezerve, prea multe, mai avem o echipă numai de rezerve. Jucătorii se descurcă foarte bine, cred că le dăm clasă lui Messi, Ronaldo şi alţii”, a spus Sorin Mihuţescu, cel care este căpitanul echipei de la Sibiu. 

Deşi anunţată cu surle şi trâmbiţe, cupa a adunat puţini spectatori în tribună. Printre ei, şi femei îmbrăcate în haine tradiţionale. ”Susţinem echipa lui Florin Cioabă, am auzit şi noi astăzi la radio şi am zis să venim şi noi, că e interesant, nimeni de etnia romă nu are echipă de fotbal şi mi s-a părut interesant ce vor să facă. Le facem galerie”, a spus Claudiu Agache, unul dintre spectatori. 

Vă mai recomadăm:

Fraţii Cioabă cer expertiză psihiatrică pentru împăratul romilor, Iulian Rădulescu. 40 de persoane ce ar fi denigrat casa regală, date în judecată

Kallai Csaba, voievodul romilor din Ungaria, spune că îl recunoaşte pe Dorin Cioabă ca rege internaţional al romilor

Fraţii Cioabă s-au împăcat. “Va fi o singură casă regală, pe care o reprezentăm amândoi”. Averea se împarte după moartea mamei lor

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite