FOTO Peisaj de iarnă incredibil la Bâlea Lac. Cum a ajuns zăpada să depăşească 2 metri înălţime în toiul verii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O fotografie cu un zid de zăpadă de peste 2 metri de la Bâlea Lac face furori pe Facebook. Cum este posibil ca în mijlocul verii să existe un asemenea peisaj?

Fotografia apare pe pagina de Facebook Meteoplus fără multe explicaţii: „Bâlea Lac, Transfăgărăşan ❄️ 15 iulie 2019”. În imagine vedem un „zid” de zăpadă de peste 2 metri şi câţiva oameni şi maşini. Fotografia este comentată de mai mulţi turişti care au fost în zonă: 

„Am fost acolo si nu este asa!” - spune Anca. 

„E doar în parcare, înainte de intrarea în tunel, în rest totul e ok”, spune şi Sorin. 

„Da bine.. aia este zapadă adunată în parcare, unde se pozeaza lumea în tricou şi sandale ! PS: .. şi în bermude!”, spune Daniel. 

sbiu zapada

Pozele celor care au comentat postarea clarifică situaţia: zidul nu este chiar aşa de mare şi s-a format din zăpada adunată în parcarea respectivă de iarna trecută. 

Unii turişti au postat ei înşişi poze din zonă, lămurind astfel dilema: este vorba despre zăpada adunată de iarna trecută într-o parcare. În alte părţi din apropierea lacului glaciar nu există nici măcar un minim strat uniform de zăpadă, ci doar pâlcuri de zăpadă ici-colo. Lucru acesta se poate vedea şi pe webcam-urile instalate în zonă. 

SibiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite