Florin Orlăţan, fost subprefect, actual preşedinte executiv al PSD Sibiu, a primit închisoare cu suspendare în dosarul licitaţiilor de la Ocna Sibiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Florin Orlăţan, fostul subprefect al Sibiului, actual preşedinte executive al PSD Sibiu, a primit închisoare cu suspendare în dosarul licitaţiilor de al Ocna Sibiului. Decizia instanţei nu este definitivă.

Acceaşi încadrare juridică şi aceeaşi pedeapsă au primit-o toţi cei 5 foşti angajaţi ai primăriei din Ocna Sibiului. Constantin Ciocoiu Muntiu, Florin Orlăţan, Gheorghe Banciu, Ioan CRistea şi Ioan Besoiu au primit câte 2 ani şi 8 luni de închisoare cu suspendare pentru săvărşirea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor prin obţinerea unui folos necuvenit faţă de o altă persoană. Decizia nu este definitivă, putând fi atacată cu apel. 

Florin Orlăţan este fost subprefect al Sibiului şi fost director al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă. A candidat fără success la ultimele alegeri pentru un post de deputat şi a fost ales de curând preşedinte executiv al PSD Sibiu. 

”Cu referire la infracţiunea de abuz în serviciu în varianta obţinerii pentru sine sau pentru altul a unui avantaj patrimonial, s-a reţinut că inculpaţii Ciocoiu Muntiu Constantin, Banciu Gheorghe, Orlăţan Florin şi Cristea Ioan în calitate de funcţionari publici în cadrul Consiliului Local Ocna Sibiului şi membri într-o comisie de licitaţie constituită la nivelul acestui consiliu, în vederea concesionării a şase parcele de teren proprietate publică, în perioada noiembrie - decembrie 2011, cu ştiinţă şi-au încălcat atribuţiile de serviciu privind desfăşurarea lucrărilor acestei comisii, cauzând astfel o vătămare intereselor legitime ale unuia dintre participanţii la licitaţie şi totodată obţinerea de către alţi doi participanţi a unor avantaje necuvenite”, arătau reprezentanţii Parchetului într-un comunicat de presă. 

Vă mai recomandăm: 

Casele de lemn, afacerea din Secuime care a cucerit toată Europa. Cât costă o casă de lemn „la cheie“ - avantaje şi dezavantaje

onstruite „pe bucăţi” în satele din jurul Gheorgheniului, mii de case de lemn au ajuns în ţări din toată Europa, la clienţi dintre cei mai pretenţioşi.

Satul unde nu s-a mai născut nimeni de 27 de ani. Povestea celor 12 oameni care mai trăiesc în Gherdeal: „Saşii au plecat în Germania, românii – sub brazi“

Ultima nuntă în satul sibian Gherdeal a avut loc în 1987, iar ultimul copil s-a născut aici în 1988. Din comunitatea înfloritoare de altădată, care număra 300 de suflete de români şi de saşi, acum au mai rămas doar 12 locuitori, şi toţi trecuţi de 50 de ani. Amintirile lor au rămas închise în cutii cu fotografii alb-negru.

Doi soţi din Harghita şi prima fabrică de sarmale din România, care a cucerit Suedia şi Ungaria - reţeta simplă a unei afaceri de succes

Doi soţi din Gheorgheni (Harghita) au deschis în urmă cu cinci ani o mică fabrică de sarmale. Ideea de afaceri s-a transformat într-un adevărat succes, iar „Adevărul“ vă spune povestea ei.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite