Finul preşedintelui României, reales în fruntea organizaţiei etnicilor germani din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicul Paul-Jürgen Porr (66 de ani) a fost ales în unanimitate să ocupe în continuare funcţia de preşedinte al Forumului Democrat al Germanilor din România, pe care a preluat-o de la Klaus Iohannis. Acesta din urmă este naşul de cununie al lui Porr.

Porr a fost ales preşedinte al FDGR în cadrul Adunării reprezentanţilor care a avut loc la sfârşitul acestei săptămâni. Organizaţie prin intermediul căreia etnicii germani participă la viaţa politică a României, FDGR se va implica în continuare în mod activ mai ales în relaţiile externe ale ţării, arată proaspăt realesul preşedinte. „Vrem să continuăm aceeaşi politică de loialitate faţă de Statul Român, fiind punte de legătură între România şi Germana. În ceea ce priveşte implicarea în administraţia locală, ne căznim în continuare să ducem o politică a cetăţeanului“, declară Porr pentru Adevărul.

În ceea ce priveşte planurile pentru alegerile viitoare, Porr nu are planuri concrete. „Vom vedea“, răspunde preşedintele FDGR la întrebarea dacă organizaţia îşi propune să lupte pentru a conduce în continuare Primăria Sibiu, principala instituţie administrativă din România în care reprezentanţii saşilor sunt prezenţi la nivel de conducere.

Implicat în politică de 22 de ani

Paul-Jürgen Porr a făcut parte din echipa de conducere a Forumului la nivel naţional din 1995, când a a fost ales în funcţia de preşedinte al organizaţiei pe Transilvania a FDGR. În administraţia locală a intrat din 2008, când a fost ales pe listele FDGR pentru Consiliul Judeţean Sibiu, fotoliu pe care îl ocupă şi în continuare. A fost ales prima dată în fruntea FDGR în martie 2013, după ce Klaus Iohannis s-a retras candidând pentru funcţia de prim-vicepreşedinte al PNL.

Născut la Mediaş, dr. Paul-Jürgen Porr a activat ca şef de clinică şi cercetător la Cluj-Napoca. A revenit la Sibiu din 2006, când a devenit şeful Clinicii Medicale I în cadrul Spitalului Clinic Judeţean Sibiu şi conferenţiar la Facultatea de Medicină a ULBS. Din februarie 2017 este directorul medical al Clinicii Polisano din Sibiu.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite