Elmar Brok, din Parlamentul European, la Sibiu: „Politica secolului XXI trebuie să fie diferită de cea a secolului XIX“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Comisiei pentru Afaceri din Parlamentul European, Elmar Brok, a fost vineri oaspetele de onoare al primarului Sibiului, Klaus Iohannis. Cei doi au susţinut o conferinţă de presă în sala de conferinţe a Primăriei.

„Este o bucurie deosebită pentru mine să pot să fiu în oraşul dumneavoastră, să văd frumuseţea acestui oraş şi să mi se confirme faptul că Sibiul are un primar cu competenţe administrative.

Primul cancelar federal a devenit cancelar de pe poziţia de primar al oraşului Koln. El ştia cum să conducă o administraţie, cum să conducă o ţară pe care să o scoată din criză şi din discuţiile purtate am rămas cu impresia că există anumite paralele între cele două cazuri“, a afirmat oaspetele Sibiului.

El a spus că primarul Sibiului se bucură de un sprijin extraordinar în interiorul Partidului Popular European, în grupul PPE din Parlamentul European. „Astfel că am avut şi onoarea de a transmite domnului Iohannis saluturile preşedintelui PPE, domnul Joseph Daul“, a spus Elmar Brok.

Evident, discuţiile au mers şi către zona de politică externă, Elmar Brok precizând că în comisia de politică externă s-a decis încheierea procedurii de adoptare a acordului de asociere cu Republica Moldova în data de 16 noiembrie. Decizia a fost adoptată cu o majoritate de 44 de voturi. Împotrivă au votat doar o comunistă şi doi extremişti de dreapta.

El consideră că dacă vrem să se respecte pacea în această zonă, trebuie ca statele mari să nu mai decisă asupra graniţelor statelor mici. „Rusia este prima ţară care de decenii a încălcat graniţele, un asemenea lucru nu s-a întâmplat ca o ţară să ocupe cu forţa şi să anexeze teritoriile unei alte ţări.

Şi ca să păstrăm pacea în această regiune trebuie să ne asigurăm că se respectă dreptul internaţional, că se garantează suveranitatea naţiunilor. Politica secolului XXI trebuie să fie diferită de secolul XIX. Vrem să construim o Europă în care ţările mari cât şi cele mici să aibă aceleaşi drepturi“, a declarat el.

Vă mai recomandăm:

FOTO Alegeri prezidenţiale 2014. Iohannis, la mitingul de la Constanţa: În spatele lui Victor Ponta sunt toţi baronii, toate găştile de partid

EXCLUSIV Klaus Iohannis. Secretele neamţului care vrea să fie preşedintele României

Adevărul Live. Klaus Iohannis: Nu am fost ofiţer acoperit al niciunui serviciu de informaţii

 

 

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite