Doliu la Teatrul Naţional din Sibiu. Actriţa Ema Veţean a murit, la doar 38 de ani, în urma unui tragic accident rutier

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ema Veţean, actriţă a Teatrului Naţional „Radu Stanca”" din Sibiu, a încetat din viaţă, luni, 28 octombrie. Actriţa rămâne însă în memoria iubitorilor teatrului, din SIbiu şi nu numai, prin rolurile sale memorabile.

Ema Veţean (n.1981 – d.2019), licenţiată, din 2005, a Departamentului de Artă Teatrală, specializarea Actorie, în cadrul Facultăţii de Litere şi Arte a Universităţii Lucian Blaga din Sibiu, s-a alăturat actorilor Teatrului Naţional Radu Stanca din Sibiu în spectacole precum: Othello?!, Viaţa cu un idiot şi Turandot (regia: Andriy Zholdak), Platonov şi Moroi (regia: Alexandru Dabija), Un tramvai numit Popescu (regia: Gavriil Pinte), Faust, Lulu şi Metamorfoze (regia: Silviu Purcărete).

Tot cu Silviu Purcărete, a mai colaborat cu ocazia lungmetrajului Undeva la Palilula, rol care i se alătură celui din producţia Deadweight, în regia lui Axel Koenzen.

„Cu profundă tristeţe aflu astăzi, de la celălalt capăt al pământului, că Ema Veţean, actriţă a Teatrului Naţional „Radu Stanca” Sibiu, a plecat către Cel Senin. A făcut creaţii memorabile în "Prinţesa Turandot", în "Viaţa cu un idiot", în "Maestrul şi Margareta", în "Moroi" şi în alte roluri din teatru şi film. Actriţă specială, de o fragilitate şi sensibilitate extreme, pleacă dintre noi, fără să-şi fi dat întreaga măsură a talentului. Dumnezeu să o ierte şi să o primească în Lumină, iar familiei îndoliate, prietenilor, colegilor, multă mângâiere! Să ne rugăm pentru ea!”, este mesajul transmis Constantin Chiriac, director general al Teatrului Naţional „Radu Stanca” Sibiu.

Ema Veţean a fost rănită grav într-un accident rutier care a avut loc marţi, 22 octombrie. Tânăra a trecut neregulamentar Drumul Naţional 1, la ieşire din localitatea sibiană Cristian, moment în care a fost lovită de o maşină care circula regulamentar, condusă de un bărbat de 65 de ani. Încă de atunci, şi până în momentul decesului, starea femeii a fost gravă, ea aflându-se în comă profundă. Familia tinerei a anunţat că organele i-au fost prelevate şi vor donate. Cinci oameni vor fi salvaţi de acest gest.

SibiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite