Distribuirea ajutoarelor alimentare de la UE începe pe 7 octombrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Distribuirea ajutoarelor incepe pe 7 octombrie - Foto Arhiva
Distribuirea ajutoarelor incepe pe 7 octombrie - Foto Arhiva

Serviciul Asistenţă Socială începe de luni, 7 octombrie, distribuirea ajutoarelor alimentare din partea Uniunii Europene.

Distribuirea se va face şi anul acesta de la depozitul de pe şoseaua Alba Iulia, nr. 100, dar modalitatea de planificare va fi diferită faţă de sistemul de anul trecut. Anul acesta beneficiarii au fost planificaţi să ridice alimentele în ordine alfabetică, în acest sens primind o invitaţie scrisă acasă care indică data în care este trebuie să se prezinte pentru ridicarea alimentelor.

Programul de distribuire este de luni până vineri, de la ora 9 la ora 15. ”Pentru ca acest sistem să funcţioneze şi pentru ca toţi beneficiarii să îşi poată ridica alimentele în mod civilizat, beneficiarii trebuie să prezinte în data în care au fost programaţi. În cazul în care beneficiarul nu poate ajunge în data precizată în invitaţie, acesta va fi reprogramat ulterior”, spun reprezentanţii municipalităţii. 

Pe listele transmise municipalităţii figurează 9.331 beneficiari. Dintre aceştia, cei mai mulţi, 5.322 sunt persoane cu handicap grav şi accentuat, 2.079 de pensionari cu pensii sub 400 de lei/lună, 1.421 de şomeri înregistraţi în evidenţele AJOFM, 368 de persoane/familii care au dreptul la venit minim garantat şi 141 de persoane cu venituri sub 400 de lei/lună. Listele de beneficiari au fost alcătuite de Consiliul Judeaţean în data de 31 iulie 2013.

Persoanele care nu figurează pe listele comunicate Primăriei Municipiului Sibiu de către Consiliul Judeţean Sibiu şi care îndeplinesc condiţiile conform legii după data de 1 august 2013 vor fi luate în evidenţă pe liste suplimentare, în funcţie de disponibilităţile care se vor crea după încheierea acţiunii de distribuire a beneficiarilor în drept.

Şapte alimente din nouă

Serviciul Asistenţă Socială a primit şapte dintre cele nouă alimente: faină, mălai, ulei, zahar, paste fainoase, miere şi zacuscă. Celelalte două produse, roşii în suc propriu şi conservele de carne de porc nu există în depozite. 

Fiecare dintre beneficiari urmează să primească 18 kg de făină, 9 kg de mălai, 6 litri de ulei, 3 kg de zahăr, 0,5 kg de paste făinoase, 0,25 kg de miere, 0,8 kg de zacuscă0,8 kg de roşii în suc propriu şi 1,2 kg de carne de porc în conservă. Acestea însumează o cantitate totală de 40 de kg.

Pentru a primi produsele, beneficiarul trebuie să prezinte invitaţia, buletinul sau cartea de identitate şi un act doveditor care să îi ateste calitatea de beneficiar. În cazul în care beneficiarul este o persoană deplasabilă sau minoră, persoana care ridică alimentele trebuie să prezinte, invitaţia, buletin sau cartea de identitate a beneficiarului şi buletinul sau cartea de identitate proprie, împreună cu actul care dovedeşte calitatea de beneficiar.

Vă mai recomandăm: 

Regal al filmelor din toate colţurile lumii, la Astra Film Fest  2013

Evenimentele culturale ale Sibiului, direct pe smart-phone-uri. Aplicaţia va afişa în viitor şi locurile de parcare din oraş

Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite