Dilemă pentru un membru al Consiliului de Administraţie de la Bursa din Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bogdan Cosmin Ivan, preşedinte CA la firma de brokeraj HTI Valori Mobiliare este concomitent membru CA la Depozitarul Central şi la Bursa de la Sibiu. CNVM a emis, joi, o dispunere de măsuri prin care interzice membrilor Consiliului de Administraţie şi directorilor unei burse să fie concomitent administratori sau directori la un depozitar central, casă de compensare sau la Fondul de Compensare a Investitorilor.

"Conducătorii şi membrii consiliului de administraţie ai unui operator de piaţă/sistem nu pot fi membri în consiliul de administraţie sau conducători ai unui depozitar central ori ai unei case de compensare sau ai Fondului de Compensare a Investitorilor", se precizează în dispunerea de măsuri publicată pe site-ul Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare (CNVM). Ivan a fost ales membru CA la Depozitarul Central în octombrie şi a fost validat, marţi, de CNVM.

Miercuri, Comisia l-a avizat pe Ivan şi în Consiliul de Administraţie al Bursei de la Sibiu, după ce acesta a fost ales administrator la 15 decembrie de către acţionari. Alături de Ivan, în CA al Bursei de la Sibiu se numără Teodor Ancuţa (preşedinte CA), Anton Ionescu (SSIF Broker), Gabriel Filimon (director executiv la SAI Muntenia Invest, compania care administrează activele SIF Muntenia) şi Dan Simionescu (SIF Transilvania).

Totodată, Consiliul de Administraţie al Depozitarului Sibex este format din Liviu Claudiu Doroş (directorul general adjunct al SIF Moldova), Stan Iulian (reprezentant al SIF Transilvania), Elena Caliţoiu (SIF Oltenia), Daniela Medrea (directorul general al firmei de brokeraj Eastern Securities), Monica Ploscaru (director general şi preşedinte CA la casa de brokeraj Delta Valori Mobiliare) şi Florin-Dănuţ Buzatu.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite