Delicii din bucătăria săsească: cum facem cel mai bun papricaş de pui cu mămăligă
0
Papricaşul de pui cu mămăligă este nu doar delicios, ci şi uşor de preparat. O reţetă foarte simplă de papricaş este oferită de profesoara Aurelia Rusu, o pasionată cercetătoare a gastronomiei săseşti.
Reţeta, alături de multe altele, poate fi găsită în cartea Aureliei Rusu intitulată ”Gătim împreună în Casa Baronului”, publicată la Editura Samuel din Mediaş.
Aveţi nevoie de: un pui, 100 de grame de slănină afumată, 50 de grame de boia, 2 cepe, 2 linguri de ulei, un pahar de vin alb, 3 linguri de smântână, o jumătate de lămâie, cimbru, sare şi piper.
Mod de preparare
Puiul se taie în bucăţi şi se lasă să se scurgă bine. Slănina, tăiată în cubuleţe, se rumeneşte în ulei încins, apoi se adaugă bucăţile de carne, boiaua şi ceapa rasă pe răzătoare. Se stropeşte totul cu vin alb şi zeama de lămâie, se pune cimbrul, se acoperă vasul cu un capac şi se lasă să fiarbă înăbuşit. Atunci când carnea este fiartă se adaugă smântâna şi se ia vasul de pe foc. Se serveşte cu mămăligă fierbinte.
Vă mai recomandăm:
Nelipsită din meniurile restaurantelor cu specific săsesc, supa de cartofi cu tarhon este uşor de preparat şi are o savoare deosebită.
Dacă vreţi să pregătiţi rapid un prânz delicios în familie, ciulamaua de pui cu ciuperci poate fi o alegere excelentă. Asezonată cu mămăliguţă caldă, va fi cu siguranţă apreciată de toţi cei care se aşează în jurul mesei.
Secretul celor mai bune gogoşi de casă, spun gospodinele, nu stă doar în ingredinte, ci mai ales în timpul cât este frământat aluatul.