De ce a fost eliberată gruparea lui Horaţiu Potra?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Alba, Cosmin Muntean, a anunţat că în cursul zilei de astăzi va prezenta motivele care au stat la baza eliberării membrilor grupării fostului luptător în Legiunea Franceză, HoraŢiu Potra.

După ce marţi seara Curtea de Apel a anunţat că Horaţiu Potra şi ceilalţi 5 camarazi ai săi, săltaţi de procurorii DIICOT pentru trafic de droguri şi deţinere şi contrabandă cu arme de foc, vor fi cercetaţi în stare de libertate, magistraţii au hotărât să îşi motiveze rapid decizia.

Deşi iniţial, reprezentanţii Curţii dădeau un termen de aproximativ 20 de zile, pentru redactarea deciziei, iată că aceasta va veni mai devreme decât ne-am fi aşteptat.

"În jurul amiezii cred că vă vom putea pune la dispoziţie motivele care au stat la baza deciziei instanţei", afirmă Cosmin Muntean.

Decizia de eliberare a grupării lui Potra a stupefiat pe toată lumea, chiar şi pe anchetatori care afirmau că gruparea funcţiona după principii paramilitare, lăsând să se înţeleagă faptul că aceştia reprezintă un real pericol social.


Pe perioada anchetei, s-a descoperit că liderul acestei gupări îşi antrena camarazii în zone din apropiere de Sibiu şi Mediaş, în păduri. Aici se efectuau trageri, lupte corp la corp, şi tehnici de supravieţuire. Anchetatorii susţin că toate probele strânse îi determină să considere că gruparea funcţiona după principii paramilitare. Tot aceştia afirmă că arsenalul de arme de foc, muniţia, ar fi putut fi folosite de o celula teroristă, la un act terorist. În plus, la domiciliul capului reţelei au fost identificate discuri, dischete şi chiar un volum cu indicaţii şi scheme precise referitoare la modul în care poate fi aruncată în aer o maşină, o clădire sau o şosea, inclusiv cu cantitatea de explozibil necesară penru fiecare caz în parte.

Anchetatorii susţin că  membrii grupării prezintă pericol social, mai ales dacă judecăm după arsenalul descoperit la domiciliul capului acestei reţele, Horaţiu Potra. La percheziţii, în locuinţa acestuia a fost găsit un revolver care avea inclusiv glonţ pe ţeavă şi încărcător. Multe gloanţe erau dintre cele cu vârful retezat, folosite, spun anchetatorii, de asasini pentru că atunci când intră în corp, glonţul de împărăştie, e foarte periculos şi afectează mai multe organe interne. „Când am intrat în locuinţa acestuia, a avut  la îndemână revolverul şi în timp ce era imobilizat a încercat să ajungă la o borsetă unde avea încă două arme”, spune Traian Berbeceanu.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite