Daniel Cioabă, regele romilor din România, amendă penală într-un dosar de evaziune fiscală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Daniel Cioabă şi femeia cu care acesta străieşte, Simeria Radu, au primit o amendă penală de 13.000 de lei şi au de plătit statului 66.092 de lei într-un dosar de evaziune fiscală. Decizia nu este definitivă.

Dosarul în care au fost cercetaţi cei doi a fost instrumentat de către procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia. În octombrie anul trecut, Judecătoria Sibiu a decis începerea judecăţii în acest caz. 

În luna decembrie, Daniel Cioabă şi Simeria Radu, femeia cu care acesta trăieşte şi cu care are trei copii, au primit o amendă penală de 13.000 de lei în acest caz, cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe o perioadă de 1 an, considerată termen de încercare. 

De asemenea, instanţa a admis acţiunea civilă formulată de statul român prin Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, şi i-a obligat pe cei doi, în solidar, la plata sumei de 66.092 de lei. Decizia nu este definitivă, însă până acum niciuna din părţile din dosar nu a făcut apel. 

Daniel Cioabă, autointitulatul rege al romilor din România, a ajuns în această poziţie după moartea tatălui său, Florin Cioabă, în luna august 2013. Moartea tatălui lor a iscat un adevărat scandal între fraţii Cioabă, la finalul căruia romii s-au ales cu doi regi, Daniel fiind proclamar rege al romilor din România iar Dorin, rege internaţional al romilor. În octombrie 2013, Daniel Cioabă a fost ales preşedinte al Centrului Creştin al Romilor. 

Vă mai recomandăm: 

VIDEO FOTO Florin Cioabă, comemorat la un an de la moarte. Mitropolitul Ardealului, Laurenţiu Streza, a ţinut slujba de pomenire

Câteva zeci de persoane s-au adunat sâmbătă la Cimitirul Municipal Sibiu pentru a-l comemora pe autointitulatul rege al romilor Florin Cioabă, la un an de la moartea acestuia. De la ceremonie a lipsit fiul cel mare, Dorin, iar slujba de pomenire a fost una ortodoxă, deşi Florin Cioabă era penticostal.

Dorin Cioabă: „Bercea era prieten şi cu cei de la PSD, şi cu cei de la PDL, se învârtea în cercuri foarte înalte. Nu ştie să scrie, dar era un lider bun“

Regele internaţional al romilor, Dorin Cioabă, a declarat vineri, la Sibiu, că prin ceea ce a făcut Sandu Anghel romii au fost „cu 30 de ani împinşi în spate“ şi că nimeni nu va mai vrea să se asocieze acum cu ei.

FOTO Romii au campionat şi federaţie de fotbal. Au intrat pe teren ”incurajaţi” cu bere rece

Romii din Sibiu dar şi din alte oraşe s-au strâns cu mic cu mare joi la Sibiu pentru a-şi inaugura federaţia de fotbal şi pentru a asista la primul meci din campionat.

SibiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite