Crimă pasională în Sibiu. Şi-a omorât fosta iubită în ajun de Valentine's Day, apoi s-a predat la Poliţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhiva Adevărul
FOTO Arhiva Adevărul

Crima s-a petrecut în Cisnădie, judeţul Sibiu. Tânăra ucisă cu mai multe lovituri de cuţit avea un băieţel şi ar fi împlinit 31 de ani peste câteva zile. Criminalul a fugit tocmai la Deva, unde a mărturisit fapta. A fost reţinut şi urmează să fie dus la arestare.

Crimă înfiorătoare la Cisnădie, în judeţul Sibiu. O tânără de 30 de ani, mamă a unui băieţel de patru ani, a murit sub ploaia de lovituri de cuţit a fostului iubit, un individ de 42 de ani cu care era vecină.

Crima s-a petrecut în noapte de sâmbătă spre duminică, când victima, pe nume Diana, s-ar fi întâlnit pe holul blocului cu Viorel, cel care avea să-i devină călău. Cei doi se cunoşteau, avuseseră o relaţie, însă tânără decisese să pună capăt relaţiei din cauza deselor crize de gelozie ale lui Viorel.

Separarea s-a produs în decembrie 2020, însă era greu să se evite ulterior, dat fiind că locuiau în apartamente aflate pe acelaşi palier. Cert este că, din cauza agresiunilor verbale la care a supus-o bărbatul după despărţire, în ianuarie Diana obţinuse un ordin de restricţie împotriva bărbatului, valabil până la vară.

Acest ordin nu i-a salvat viaţa, iar modul cum s-a produs drama demonstrează cât de formale sunt de fapt aceste interdicţii în România. Persoanele puse sub interdicţie nu sunt monitorizate în niciun fel, aşa că nu se ştie niciodată dacă respectă sau nu ordinul.

Potrivit vecinilor, între cei doi au mai avut loc certuri în ultimele două luni, însă niciodată nu s-a ajuns la violenţă fizică. Cel puţin, nu în prezenţa unor martori.

În acelaşi timp, vecinii confirmă că bărbatul era extrem de gelos şi a continuat să o urmărească pe Diana, chiar dacă erau despărţiţi. Se pare că individul instalase chiar şi o cameră de supraveghere la geamul apartamentului lui, ca să poată vedea când vine acasă tânăra şi cu cine.

Sâmbătă seară, Diana şi Viorel s-au întâlnit pe scara blocului şi s-au luat la harţă. Deocamdată nu sunt clare împrejurările în care el a ajuns cumva în apartamentul tinerei, unde cearta a continuat. Bărbatul (care a recunoscut crima după câteva ore de la comiterea ei, la Poliţia din Deva, oraş în care a încercat să se ascundă la fratele lui) susţine că femeia l-ar fi atacat cu un cuţit. El i-ar fi smuls din mână cuţitul, cu care apoi a înjunghiat-o de mai multe ori. Fratele său şi cumnata l-au convins să se predea.

La faţa locului, poliţiştii au descoperit trupul neînsufleţit al femeii, în propria locuinţă. Uşa metalică era încuiată, aşa că au intrat pe geam. În cursul zile de duminică, Viorel a fost reţinut şi a fost dus la reconstituire. Urmează să fie propus pentru arestare preventivă, dat fiind că omorul calificat este fără dubii: criminalul a recunoscut deja.

Un vecin de bloc spune că azi-noapte a lătrat câinele, dar nu ştia ce s-a întâmplat. A aflat de dimineaţă, când a şi văzut maşini de poliţie în faţa imobilului. „Sunt şocat. Nu m-am aşteptat să se întâmple aşa ceva, pentru că îi cunoşteam, şi pe Diana şi pe Viorel. Nu îmi dau seama cum s-a întâmplat, mă gândeam că poate din greşeală. Ei s-au mai certat, a mai fost poliţia pe aici. Nu ne-am băgat, adică nu ştiam mai multe, fiecare e cu familia lui”, a declarat Andrei, vecin de bloc cu cei doi.

Vă recomandăm şi:

Tragedie: Un bărbat s-a predat la Poliţia după ce şi-a ucis fosta concubină, în judeţul Sibiu

Un bătrân de 88 de ani şi-a ucis soţia de 91 de ani cu o rangă şi un cuţit. Detaliile unei crime macabre

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite