Conducerea spitalului de pediatrie respinge acuzaţiile mămicilor din Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comitetul Director, în şedinţă comună cu Consiliul Medical al Spitalului Clinic de Pediatrie Sibiu, a analizat petitia prin care un grup de mame din Sibiu, acuză spitalul de discriminare şi interzicerea internării mamelor alături de copii în spital şi a concluzionat că totul s-a făcut conform legii.

CITIŢI ŞI:

Mămicile se plâng public de discriminare la Spitalul de Pediatrie din Sibiu

Cei de la Spitalul de Pediatrie  susţin că internarile aparţinătorilor copiilor bolnavi au respectat întocmai posibilitatile spitalului şi mai cu seamă reglementarile actuale privind circuitele specifice de spital, normativele sanitare in vigoare, precum şi aprobarile Ministerului Sanatatii cu privire la aceste aspecte.

„In cursul anului 2011 din Spitalul Clinic de Pediatrie s-au externat 9117 copii bolnavi si 2680 mame insotitoare, din care 718 au beneficiat de conditii hoteliere peste standardul prevazut de lege.
Spitalul s-a preocupat si se preocupa in permanenta de asigurarea tuturor conditiilor pentru copiii bolnavi internati, inclusiv de spatiile de cazare pentru apartinatori.
Cu sprijinul administratiei locale in ultimii ani, inclusiv in cursul acestui an, au fost si sunt aprobate si finantate investitii pentru extinderea de spatii care au in vedere si suplimentarea numarului de paturi pentru apartinatori.
Spitalul, pe termen scurt, studiaza si posibilitatea suplimentarii cu paturi destinate apartinatorilor in conditiile spatiilor existente in acest moment, este adevarat cu augumentarea riscurilor de infectii interioare de spital si contravenind reglementarilor in vigoare, daca Directia de Sanatate Publica Sibiu si Ministerul Sanatatii vor aproba aceasta masura”, se arată într-un punct de vedere oficial al Spitalului de pediatrie Sibiu.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe  fotografia de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu

image
SibiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite