Concurs pentru un post de director în Primărie: din zece candidaţi, şapte n-au ştiut să scrie româneşte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pentru noul post de director înfiinţat în cadrul Primăriei Sibiu s-au înscris nu mai puţin de zece candidaţi. 70% au picat după prima probă FOTO Silvana Armat
Pentru noul post de director înfiinţat în cadrul Primăriei Sibiu s-au înscris nu mai puţin de zece candidaţi. 70% au picat după prima probă FOTO Silvana Armat

La proba eliminatorie de utilizare a calculatorului, în cadrul unui concurs pentru un nou post de director în cadrul Primăriei Sibiu, 70% dintre candidaţi nu au trecut din cauză că nu au ştiut să scrie cu caractere româneşti.

Nu mai puţin de zece candidaţi şi-au depus dosarele în cadrul concursului organizat de Primăria Sibiu pentru postul de director al unui serviciu nou înfiinţat, acela de management şi monitorizare a serviciilor de salubrizare. Din cei zece pretendenţi, şapte au fost respinşi după prima probă, cea de utilizare a computerului. În cadrul acestei probe, concurenţii au trebuit să transcrie un text de câteva rânduri folosind Microsoft Office şi să realizeze un tabel în Excel, ale cărui numere să fie mai apoi adunate folosind funcţiile specifice ale programului. Cei care nu au reuşit să treacă de această probă au avut cele mai mari probleme în a transcrie textul primit utilizând diacriticele.

Şi o notă de zero

Din cei trei candidaţi care s-au calificat pentru proba scrisă, unul a luat nota zero, astfel că la ultima probă, cea a interviului, au mai rămas doar doi candidaţi. Cel ales în cele din urmă – Marian Popa, provine din mediul privat, în ultimii 17 ani lucrând pe diferite poziţii de conducere în companii al căror obiect de activitate a inclus managementul deşeurilor sau protejarea mediului. „De luni voi începe activitatea. Da, Sibiul poate arăta mai curat decât acum, de altfel acesta este şi scopul serviciului, de a îmbunătăţi situaţia actuală“, a declarat Marian Popa pentru „Adevărul“.

Licenţiat în Inginerie şi management în cadrul Universităţii Bioterra din Bucureşti, Marian Popa este în prezent doctorand al Universităţii de Ştiinţe agricole şi medicină veterinară din Cluj Napoca, potrivit datelor din CV-ul publicat pe Linkedin.

Serviciu nou înfiinţat

Serviciul de management şi monitorizare servicii de salubrizare din cadrul Primăriei Sibiu a fost înfiinţat din luna martie a acestui an. În Regulamentul de organizare şi funcţionare adoptat pentru respectivul serviciu se arată că angajaţii acestuia vor trebui să monitorizeze activitatea de ridicare şi transport a deşeurilor menajere, sortarea şi depozitarea acestora, dar şi măturatul străzilor şi trotuarelor, deszăpezirea şi colectarea cadavrelor de animale de pe domeniul public, deratizarea, dezinsecţia şi dezinfecţia zonelor publice.

Atribuţiile noului serviciu includ şi identificarea producătorilor de deşeuri toxice din Sibiu şi verificarea modului în care aceştia rezolvă problema acestor deşeuri. În plus, noul serviciu va trebui să şi propună strategii privind managementul salubrizării şi îmbunătăţirea acestui serviciu la nivelul oraşului.

Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite