Competiţia Mondială de Balet aduce la Sibiu 70 de dansatori din nouă ţări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Teatrul de Balet Sibiu şi Casa de Cultură a Municipiului Sibiu organizează în perioada 20 – 23 martie 2014 Competiţia Mondială de Balet, Open România 2014. Concursul, ajuns anul acesta la ediţia a şaptea, este afiliat celei mai mari competiţii de dans din lume World Ballet Competition USA, etapa de la Sibiu reprezentând semifinala competiţiei din Statele Unite.

Ediţia din acest an a evenimentului aduce la Sibiu un număr de participanţi aproape dublu faţă de ediţia precedentă, nu mai puţin de şaptezeci de dansatori din Serbia, Bulgaria, Coreea de Sud, Cipru, Spania, Lituania, Japonia, SUA şi România înscriindu-se în concurs. Atât cele trei zile de concurs (20 – 22 martie 2014), cât şi Gala extraordinară de Balet ce va marca finele competiţiei (23 martie 2014) vor avea loc la Casa de Cultură a Sindicatelor Sibiu, cu începere de la ora 19:00. 

Câştigătorul etapei de la Sibiu a Competiţiei Mondiale de Balet va primi un premiu în valoare de trei mii de dolari, fiind totodată calificat în finala din Orlando, Florida - SUA a concursului. Cei şaptezeci de dansatori, înscrişi anul acesta în concurs, cu vârste cuprinse între 8 şi 26 de ani, vor concura în următoarele categorii de concurs: Individual, Pas de Deux şi Ansamblu, prezentând juriului atât momente de balet clasic sau neoclasic, cât şi momente coregrafice contemporane, jazz sau dans modern. 

Ca în fiecare an şi ediţia din acest an aduce în juriul Competiţiei Mondiale de Balet, Open România 2014 actori importanţi din lumea dansului: Elisabeta Hertel (Italia), Cosmin Mărculeţiu (SUA), Milica Bijelic (Serbia), Sergiu Anghel (România), Egle Spokaite (Lituania), Yeom Gwangok (Coreea), Marina Stolyar (Rusia) şi Vasile Petruţiu (SUA) – Fondator şi Director al World Ballet Competition, Orlando, Florida - SUA şi Central Florida Ballet. 

Duminică 23 martie 2014, în cadrul unei gale extraordinare de balet va avea loc ceremonia de decernare a premiilor şi anunţarea marelui câştigător al concursului. În cadrul Galei de Balet de duminică 23 martie 2014 vor dansa balerini ai unora dintre cele mai cunoscute teatre de balet din Europa şi din SUA: Adiarys Almeida (Cuba) – Teatrul de Balet Boston, Joseph Michael Gatti (SUA) – Teatrul de Balet Boston, Katherina Markowskaja (Ucraina) – Baletul de Stat Bavaria, Dinu Tamazlakaru (Republica Moldova) – Baletul de Stat Berlin, Bianca Fota (România) – Opera Naţională Bucureşti, David Trzensimiech (Polonia) – Baletul Naţional Român. 

Accesul publicului în sală atât pentru cele trei zile de concurs (20 – 22 martie 2014), cât şi pentru spectacolul „Gală de Balet” ce va avea loc duminică 23 martie 2014, de la ora 19:00, se face pe bază de bilet. Costul unui bilet este de zece lei, elevii, studenţii şi pensionarii având 50% reducere. Biletele pot fi cumpărate din secretariatul Casei de Cultură a Municipiului Sibiu – Parcul Tineretului, nr. 1, fostul Teatru de Vară. 

Vă mai recomandăm: 

25 de ore de teatru non-stop, pentru sibieni

În perioada 5-6 aprilie 2014 va avea loc la Sibiu a patra ediţie a maratonului „25 de ore de teatru non-stop”. Festivalul, organizat de Asociaţia Culturală BIS, s-a născut în primăvara anului 2011 din dorinţa de a celebra Ziua Mondială a Teatrului.

Cinci nominalizări la Gala UNITER 2014 pentru Teatrul Naţional din Sibiu

Uniunea Teatrală din România a anunţat lista nominalizărilor pentru ediţia din acest an a Galei Premiilor UNITER. Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu a fost nominalizat la cinci categorii.

3.000 de minute de teatru în martie, la Sibiu. Iubitorii de teatru sunt aşteptaţi la 34 de reprezentaţii dintre care 3 premiere

Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu prezintă în luna martie 3005 minute de teatru, împărţite în nu mai puţin de 34 de reprezentaţii, ce vor avea loc în 4 spaţii de joc diferite.

SibiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite