Codul portocaliu de frig şi ger aduce plan de măsuri urgente pentru judeţul Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conform Centrului meteorologic Transilvania Sud, în intervalul 30 ianuarie - 3 februarie, în judeţele Sibiu, Alba, Mureş, Braşov, Covasna, Harghita se instituie CODUL PORTOCALIU. Vremea se va menţine geroasă, mai ales în cursul nopţilor şi al dimineţilor.

Temperaturile minime se vor încadra, în general, între -27 şi -17 grade, iar cele maxime diurne vor fi negative. La munte, vântul va avea viteze ce vor atinge la rafală 40...50 km/h, accentuând senzaţia de frig. Indicele de răcire (IR) poate atinge sau coborî sub pragul critic de -32 de unităţi.

Ce măsuri se vor lua
Ministerul Administraţiei şi Internelor, împreună cu Ministerul Sănătăţii au stabilit principalele măsuri obligatorii pentru instituţiile subordonate, ca urmare a temperaturilor scăzute: 1. în cazurile persoanelor fără adăpost (cazurile sociale), care se prezintă la unităţile de primiri urgenţe (UPU), dar nu au nevoie de asistenţă medicală de urgenţă, acestea vor fi redirecţionate spre adăposturile special amenajate de către autorităţile publice locale; transportul va fi asigurat de serviciile de ambulanţă, chemate în acest scop de personalul medical din UPU; 2. serviciile judeţene de ambulanţă vor pune la dispoziţie, în intervalul orar 21.00 – 01.00, în fiecare zi, ambulanţe de tip A, pe raza judeţelor, pentru a verifica zonele frecventate de persoane fără adăpost, urmând să le transporte în adăposturile special amenajate; 3. IJSU vor pune la dispoziţie autospeciale de transport personal şi multiple victime, în intervalul 21.00- 01.11, în vederea depistării persoanelor fără adăpost şi transportul acestora în locurile speciale amenajate; 4. echipajele medicale de urgenţă şi de prim ajutor subordonate MS şi MAI sunt obligate ca după finalizarea misiunilor de intervenţie, în drum spre staţii/substaţii să verifice pe timpul deplasării şi (dacă este cazul) să anunţe prezenţa persoanelor fără adăpost; 5. echipajele Poliţie Române şi Jandarmeriei, în colaborare cu Poliţia locală vor intensifica controalele în zonele frecventate de persoane fără adăpost; aceste persoane vor fi transportate cu ajutorul ambulanţelor spre adăposturile special amenajate.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe  fotografia de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite