Centru Cultural Latino-American, la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Centrul Cultural Latino-American a fost deschis oficial luni, la Sibiu
Centrul Cultural Latino-American a fost deschis oficial luni, la Sibiu

Un nou centru cultural a fost deschis la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu. Este vorba despre Centrul Cultural Latino-American, care are sediul la Facultatea de Drept „Simion Bărnuţiu” din Sibiu.

CITIŢI ŞI:

Poliţia ne învaţă cum să NU parcăm. Fix pe trecerea de pietoni

Nunta toamnei în Sibiu. Eveniment unic în România! DJ KoKo şi DJ Raa şi-au unit destinele GALERIE FOTO

Vernisajul expoziţiei de fotografie „OAŞA”, în Casa Hermes din Sibiu


Ianugurarea oficială a sediului Centrului Cultural Latino-American a avut loc luni dimineaţa, în prezenţa oficialităţilor locale şi a reprezentanţilor ambasadorilor în România a ţărilor latine, alături de reprezentanţi ai ULBS, preşedintele Werner Schaal şi rectorul Constantin Oprean.
„Suntem mândri de deschiderea acestui centru care are menirea de a fi un simbol vizibil al relaţiilor de parteneriat care există între România şi ţările latine. Îmi face plăcere să numesc Universitatea „Lucian Blaga” şi Sibiul ca a doua casă a ţărilor latine în România”, a declarat Constantin Oprean.

Centrul va permite desfăşurare unor noi proiecte de cercetare, schimburi de experienţă şi material bibliografic.

Inaugurarea Centrului Cultural Latino-American la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu

CLICK PE POZE PENTRU GALERIE FOTO

În cadrul ceremoniei oficiale de inaugurare s-a semnat şi un parteneriat între ULBS, prin Constantin Oprean şi ambasadorul Republicii Peru în România, Ernesto Pinto Bazurco-Rittler, care „transformă România în aliatul ţărilor latine”, după cum a declarat acesta.
„Înţeleg că astăzi facem un pas important în primul rând prin crearea uuni centru de studii şi, în al doilea rând, prin semnarea unui acord. Trebuie să dezvoltăm proiecte de cercetare în domeniu care să ducă la rezultate concrete”, a declarat  Ernesto Pinto Bazurco-Rittler la semnarea parteneriatului.

Pentru a marca acest eveniment, în curtea facultăţii a fost dezvelit un bust al lui Simon Bolivar, figură istorică importantă în America Latină.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
SibiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite