Birch câștigă Prologul Red Bull Romaniacs pe o ploaie torețială în fața a 6.000 de spectatori (FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Neozeelandezul Chris Birch a câștigat Prologul Red Bull Romaniacs, primul eveniment din cadrul celui mai dificil raliu enduro din lume.  Peste 6000 de spectatori au asistat la Prolog.

CITIȚI ȘI:

Peste 6000 de sibieni în ploaie ca să vadă Prologul Red Bull Romaniacs

VIDEO – Riderii de la Red Bull Romaniacs s-au ”încălzit” în Dealul Gușteriței

Dani Oţil pleacă la Romaniacs,Mihaela Rădulescu vine ... în locul lui

Ploaia a îngreunat serios eforturile riderilor de a trece peste obstacolele pregătite de Andy Fazekas și clubul Crazy Bike. Imaginația organizatorilor a pus la grea încercare măiestria motocicliștilor. Calificările de dimineață au stabilit lista celor 16 care urmau să ia startul la fiecare clasă, Hobby Team, Hobby Single, Expert Team, Expert Single și Pro. Clasa Trial a avut doar patru înscriși la linia de start, care s-au întrecut doar în finală. Toate finalele au fost extrem de disputate. Dificultatea traseulului a făcut ca niciunul dintre concurenți să nu poată fi considerat favorit. A fost vorba de îndemânare, de agilitate și nu în ultimul rând, de mult noroc.

CITEȘTE AICI DE CE A RATAT OȚIL PROLOGUL!

Mii de fani la show
În jur de 6000 de sibieni au îndurat câteva ore ploaia ca să vadă îndemânarea riderilor, să își aleagă favoritul pentru cursa de 700 de kilometri care va începe duminică, 27 iunie. Iar riderii le-a oferit ocazia de a alege. Diferențele mici de valoare au făcut ca toate clasele să fie extrem de disputate. Germania, Noua Zeelandă și Austria au fost singurele țări care au avut mai mult de doi rideri pe podium. Și românii au strălucit. Romeo Dunca a dat dovadă de un curaj nebun în fața tonelor de piatră iar Krisztian Nagy, coechipierul lui Dani Oțil în echipa TipTil Team a făcut o finală excelentă la clasa Hobby Team și a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului.

Încrâncenare la clasa Pro
Adevărata luptă s-a dus, după cum era și de așteptat, la clasa Pro, compusă din campioni ai edițiilor trecute sau enduriști extrem de experimentați, cum e cazul vedetei Taddy Blazusiak, unul dintre cei mai buni rideri de enduro din lume. Blazusiak și-a confirmat statutul de favorit, însă s-a văzut că este primul său an la Red Bull Romaniacs. Iar astfel, mai vechii Chris Birch și Graham Jarvis au ocupat primele poziții.

Începe cucerirea munților
Duminică începe o cursă infernală, de patru zile, în care cei 165 de rideri din 33 de țări vor fi încercați la maxim de terenul accidentat din munți. Duminică, riderii vor concura în apropierea Sibiulu, în zona Curmătură-Vălari-Dealul Gușteriței. Luni se pornește spre munții Parâng, ziua urmând să se încheie la Petroșani ca marți să se pornească spre munții Sebeșului, cu finiș la Săliște. Ultima zi va fi, probabil, cea mai dificilă, concurenții urmând să lupte cu zona sălbatică din apropierea râului Olt, la Turnu Roșu. Finișul întregului concurs va avea loc miercuri, în Piața Mică.

image
image
image
image

Pentru ultimele noutăţi din Sibiu, click pe poza de mai jos:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite