Băsescu nu şi-a luat de şase ani distincţia de cetăţean de onoare al Sibiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Băsescu este cetăţean de onoare al Sibiului. FOTO: Adevărul
Băsescu este cetăţean de onoare al Sibiului. FOTO: Adevărul

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a declarat, joi, referitor la un titlu de cetăţean de onoare acordat de municipalitate preşedintelui Traian Băsescu, în 2007, dar care nu a fost niciodată ridicat, că "nu este o temă de actualitate" deoarece "după cinci ani, urgenţa dispare".

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a declarat, joi, referitor la un titlu de cetăţean de onoare acordat de municipalitate preşedintelui Traian Băsescu, în 2007, dar care nu a fost niciodată ridicat, că "nu este o temă de actualitate" deoarece "după cinci ani, urgenţa dispare".  Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a fost întrebat, joi, într-o conferinţă de presă, ce părere are despre faptul că, la ultima vizită în judeţul Sibiu,Traian Băsescu a declarat că va veni să îşi ridice titlul de cetăţean de onoare "până la finalul mandatului".

 Nu mai este urgenţă

"Ştiu c-aţi fost la munte (localitatea Jina, judeţul Sibiu, unde Traian Băsescu a făcut, duminică, o vizită - n.r.) şi v-aţi întâlnit şi v-a dat sfaturi valoroase, dar nu este o temă de actualitate. Ar fi fost în 2007 şi în 2008. Acum actualitatea chiar a dispărut", a declarat Iohannis. Întrebat dacă titlul acordat de Consiliul Local Sibiu în anul 2007 mai există, Iohannis a răspuns afirmativ, dar a adăugat că "nu mai este niciun fel de urgenţă". "Categoric titlul există şi poate fi înmânat, dar nu mai este niciun fel de urgenţă, după cinci ani urgenţa dispare. (...) Preşedintele are o agendă extrem de încărcată şi noi încercăm să ne pliem pe această agendă", a spus Iohannis.

Nu şi-a ridicat distincţia primită în 2007

În opinia primarului, "dacă durează şase ani până ajunge preşedintele la Sibiu, atât durează. Nu este nicio problemă". În anul 2007, când municipiul Sibiu a fost Capitală Culturală Europeană, mai multe personalităţi care au contribuit la buna desfăşurare a programului şi a pregătirilor au primit titlul de cetăţean de onoare al municipiului Sibiu. Printre aceste personalităţi s-a aflat şi Traian Băsescu, însă acesta nu şi-a ridicat nici până în prezent distincţia.

Citeşte şi 

Consilierii lui Traian Băsescu, la Sibiu: Partidul Mişcarea Populară ar putea fi înfiinţat în 6-8 luni

Romii din Sibiu se roagă pentru Traian Băsescu şi Victor Ponta, inspiraţi de preşedintele Obama

 

SibiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite