Consilierii lui Traian Băsescu, la Sibiu: Partidul Mişcarea Populară ar putea fi înfiinţat în 6-8 luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marian Preda, preşedintele Mişcării Populare, împreună cu consilierii prezidenţiali Cristain Diaconescu, Daniel Funeriu, Sebastian Lăzăroiu şi Cristian Hriţuc au fost prezenţi, duminică, la Sibiu, unde au lansat filiala locală a Mişcării Populare.

Potrivit liderilor fundaţiei, aceasta numără în prezent aproximativ 7.000 de membri, la acest moment strângându-se semnături pentru a putea înregistra Fundaţia ca şi partid politic. Potrivit consilierului prezidenţial Cristian Hriţuc, dacă procesul de înregistrare a partidului va fi unul “lin, fără contestaţii”, noua formaţiune politică va lua naştere oficial, probabil în 6-8 luni.

“Nu purtãm negocieri pentru a aduce oameni. Totul e pe baza de voluntariat”, a spus Hriţuc. Potrivit acestuia, Traian Băsescu nu este deocamdată membru al Mişcării Populare dar “susţine proiectul Fundaţiei Mişcarea Populară şi a declarat chiar dânsul cã susţine şi proiectul partidului”.

Consilierul prezidenţial Daniel Funeriu a adăugat că formaţiunea nu are de dat “nici funcţii, nici deconcentrate” şi că se caută ca şi membri “oameni care sunt generatori de încredere”.

“Întotdeauna structurile nou formate au greşit încercând sã ia nişte nume. Au luat oameni pentru nume, nu neapãrat pentru ceea ce era în spatele lor. Este o eroare pe care nu vrem sã o reproducem. (...) Vrem oameni care sunt atractori, care sunt generatori de încredere, care au realizãri concrete, oameni care pot sã punã un portofoliu de idei şi de realizãri în viaţa lor, substanţial. Ce avem astãzi de oferit este un proiect şi foarte, foarte multã muncã. Voluntariat. Nu avem de dat nici funcţii, nici deconcentrate. E foarte multã muncã de fãcut”, a spus Funeriu.

Fost ministru al educaţiei, acesta nu a scăpat ocazia de a critica politicile din domeniu ale actualului Guvern. “Tot ceea ce actualul Guvern face bine în Educaţie este continuarea lucrurilor pe care le-am început. Şi mã refer aici la învãţãmântul profesional, pe care l-am reînceput noi. (...) Tot ceea ce încearcã sã facã nou, este greşit. Tot ceea ce e bun, este ceea ce am început noi şi tot ceea ce încearcã sã facã nou, e greşit pânã în momentul de faţã. Noroc cã au reflexul copy-paste şi asta îi mai salveazã din când în când, în domeniul acesta, cel puţin. (...)”, a spusa Funeriu.

Marian Preda: “Procesele de revizuire a Constituţiei şi regionalizare nu reprezintă deloc interesul naţional”

La rândul lui, preşedintele Fundaţiei Mişcarea Populară, Marian Preda, a criticat actuala guvernare, în special modul în care decurge procesul de regionalizare.  

“Procesele de revizuire a Constituţiei şi regionalizare se desfăşoară în spatele uşilor înschise şi nu reprezintă deloc interesul naţional. Se reprezintă, mai degrabă, interese de grup. Impresia noastră este că modelele care ni se propun pentru modificarea Constituţiei şi regionalizare conduc, mai degrabă la divizarea României. Pornesc parcă de la premisa unei ţări federale, deşi este evident că România este stat naţional. Se vorbeşte despre o cameră a Parlamentului în care să fie reprezentanţii regiunilor,. Se vorbeşte despre o regionalizare de sus în jos. Primele măsuri spre care se uită toţi sunt stabilirea centrelor de regiune şi de proces de desemnare şi apoi alegere a unor supra-baroni, a unor şefi ai regiunilor, în loc să se înceapă de jos în sus, iar modalităţile de desemnare a unor persoane în funcţii de conducere în regiune să fie ultimele în acest proces care ar trebui să dureze mulţi ani, poate chiar zece sau mai mulţi, aşa cum s-a întâmplat în alte ţări. La urma urmelor aşa este când nu se porneşte de la interesul naţional, ci de la un interes personal, interes de grup”, aspus Marian Preda.

Lăzăroiu: “E falsã Constituţia asta, sunt propuse tot felul de glumiţe, ca sã acopere esenţialul”

Consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu, fost ministru al muncii, a spus, legat de referendul propus de Traian Băsescu, pentru un parlament unicameral, că acesta nu este un scopo, ci un mijlocde a pune presiunea supra politicienilor.

“Obiectivul cel mai important nu este sã avem încã un referendum, obiectivul este ca actuala Constituţie sã includã rezultatul Referendumului din 2009, adicã 300 de parlamentari şi Parlament unicameral. Referendumul pe care preşedintele l-a propus (...), este un mijloc de presiune asupra politicienilor de a ţine cont de voinţa românilor. Nu este un scop în sine, referendumul. Scopul este ca Constituţia revizuitã sã includã 300 de parlamentari şi Parlament unicameral, altfel este o Constituţie împotriva românilor, aceastã Constituţie. (...) E falsã Constituţia asta, sunt propuse tot felul de glumiţe, ca sã acopere esenţialul”, a spus Lăzăroiu.
 

Vă mai recomandăm:

Băsescu: „După ce îmi termin mandatul, voi susţine şi partidul Mişcarea Populară“

Marian Preda, Mişcarea Populară: „Proiectele de modificare a Constituţiei şi de regionalizare vor duce la divizarea ţării”

Cristian Preda: "M-am înscris în Fundaţia Mişcarea Populară. Asta nu înseamnă o demisie din PDL"

SibiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite