Adelin Petrişor vine mâine la Sibiu pentru a-şi povesti aventurile pe front

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adelin Petrişor va vorbi studenţilor sibieni despre jurnalismul pe front
Adelin Petrişor va vorbi studenţilor sibieni despre jurnalismul pe front

Jurnalistul Adelin Petrişor va fi prezent mâine în Sibiu cu ocazia lansării cărţii “Războaiele mele”, lucrare apărută în 2010 la Editura Polirom. Evenimentul se va desfăşura în incinta Facultăţii de Jurnalistică din cadrul Universităţii “Lucian Blaga” din Sibiu. Studenţii şi jurnaliştii sunt aşteptaţi la ora 12.30 în sala C1 din sediul de pe strada Brutarilor nr. 3 pentru o discuţie despre fenomenul jurnalistic ac

CITEŞTE ŞI:

Sibianca Nicolle în locul lui Răzvan şi Dani la Matinalul Antena 1

Dezbaterea va fi moderată de conf. univ. dr. Lucian Grozea, secretar ştiinţific al Facultăţii de Jurnalistică, care va face, totodată, şi prezentarea cărţii “Războaiele mele”.

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu despre lucrarea lui Adelin Petrişor:

“Într-un stil antrenant, vizual, autorul îşi recapitulează „razboaiele” – deplasările sale în importante zone de conflict ca fosta Iugoslavie, Irak, Liban, Afganistan, în închisoarea Guantanamo, precum şi întâlnirile cu Yasser Arafat, Mu’ammar al Gaddafi, ayatollahul Mohamed Fadlallah sau teroristul sârb Arkan, dar şi luptele lui cu şefii pentru bani de deplasare sau cu autorităţile pentru permisul de acces în teatrele de operaţiuni ori momentele tensionate prin care au trecut familia şi prietenii rămaşi acasă. Volumul conţine zece povestiri de război la baza cărora stau reportaje realizate de jurnalist şi difuzate de Antena 1 sau Realitatea TV. Multe dintre aceste reportaje au fost premiate de Asociaţia Profesioniştilor din Televiziune.”

Andrei Pleşu despre “Războaiele mele”:

„Adelin Petrişor nu seamănă a «reporter de război». În asta constau farmecul şi eficienţa lui. Nu priveşte oţelit spre telespectator, nu adoptă aerul macho al unui combatant înrăit, nu candidează la rolul de erou viril, mereu în pericol, gata să se sacrifice pentru buna noastră informare. Pare mai curând vulnerabil, fără aderentă la brutalitatea frontului: e pur şi simplu un tehnician inteligent al ştirii, un comentator responsabil, reprezentantul nostru în teren, şi nu un aventurier temerar dornic să ne aducă în casa zgomotul tranşeelor. Ceea ce nu înseamnă că Adelin Petrişor nu ştie ce riscă. Dar e discret, calm, rezonabil. Răsfoindu-i cartea, am descoperit cu plăcere că e şi talentat. O veţi citi, adesea, cu răsuflarea tăiată.”

Pentru ultimele noutăţi din Sibiu, click pe poza de mai jos:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite