11 microbuze sibiene transportă în fiecare zi ilegal elevi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În această dimineaţă 11 microbuze şcolare au plecat către şcoli, pline cu elevi, fără să aibă acest drept conform legii. Printre ele se numără microbuzele care duc elevi la şcolile din Apoldu de Sus, Apoldu de Jos, Păuca, Bazna sau Avrig.

CITEŞTE ŞI:

VIDEO - Vitezoman oprit cu focuri de armă la Sibiu. Şoferul era beat şi are permisul anulat (GALERIE FOTO)

Accident teribil pe Calea Dumbrăvii din Sibiu

Situaţia nu este nouă şi nici nu a apărut peste noapte, ci durează de luni de zile. În noiembrie anul trecut 26 de astfel de microbuze circulau pe drumurile din judeţ fără autorizaţiile necesare. În acel moment instituţiile implicate s-au întâlnit şi au stabilit să facă ceva. „Merge un pic cam greoi activitatea aceasta. Am vorbit cu toţi directorii de şcoli care nu au aceste acte, sper că au cunoştiinţă de ce trebuie să facă. Aici ar fi problema că nu sunt bani”, a declarat Viorel Grecu, directorul pe Sibiu a Autorităţii Rutiere Române. Şi reprezentanţii Inspectoratului Şcolar spun că totul ţine de fondurile necesare pentru obţinerea acestor licenţe şi promit că vor face presiuni, astfel încât problema să fie rezolvată cât mai repede.

„Această problemă trebuia rezolvată încă de la punerea în circulaţie a microbuzelor. Urmează să am discuţii cu directorii şcolilor unde sunt în continuare aceste probleme, pentru a face presiuni asupra primarilor, să urgenteze procedurile, pentru că trebuie să intrăm în legalitate“, spune Constantin Gorun, inspector şcolar general. Directorii de şcoli se scuză explicând că pe lângă taxele pentru licenţă pentru un mirobuz echiparea ajunge undeva la 7.000 de lei. Bani care nu sunt.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite