Zeci de persoane au protestat faţă de Consiliul Judeţean Satu Mare pentru că drumul judeţean de acces în satul lor e impracticabil

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oameni iau scandat : „Să se facă drumul” - foto: Adrian Caraba
Oameni iau scandat : „Să se facă drumul” - foto: Adrian Caraba

Protestatarii afirmă că până şi ambulanţele solicitate în zonă au avut dificultăţi să parcurgă drumul, uneia rupându-i-se toba iar alta intrând în şanţ când a vrut să evite o groapă.

Zeci de persoane din comuna Socond, venite cu autocarul în municipiul Satu Mare au protestat în faţa Consiliului Judeţean. Aceştia şi-au exprimat astfel nemulţumirea faţă de faptul că drumul care leagă localităţile Socond de Soconzel este unul impracticabil, porţiunea de 13 km fiind parcursă în aproximativ o oră din cauza gropilor.

„Din 2012 nu s-a mai intervenit la acel drum. Acum de sărbători a pus domn primar nişte pământ cu piatră în gropi, dar nici pământul ăla nu s-a întărit”, afirmă un protestatar. 

Oamenii sunt revoltaţi pentru că drumul a ajuns într-un stadiu în care firmele de transport încep să refuze cursele din Soconzel, iar ambulanţele se strică pe drum. Recent una dintre acestea a ajuns în şanţ încercând să evite o groapă iar o alta s-a ales cu toba ruptă din cauza drumului.

„Dacă trebuie să vină o ambulanţă îi ia aproximativ o oră să ajungă până la Soconzel pe acel drum vai de el. Nu vin aleşii la noi numai după Paşti, la „Danţu la şură”, când e de mâncat şi de băut, dar şi atunci vin cu maşini de teren”. 

Oamenii au scandat în faţa Consiliului Judeţean „Faceţi drumul”, iar strigătele şi gălăgia lor nu au rămas fără ecou, un grup de reprezentanţi fiind invitaţi la discuţii cu conducerea Consiliului Judeţean. Aceştia au primit asigurări că de îndată ce vremea o va permite se va interveni pentru reabilitarea drumului în cauză. 

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite